Cele doua femei gravide din Clejani-Giurgiu blocate in trafic au fost preluate de o ambulanta

Cele doua femei gravide din comuna Clejani care au ramas blocate in trafic luni dimineata au fost preluate de o ambulanta si sunt acum in drum spre Spitalul Municipal Bucuresti, a anuntat, luni dupa-amiaza, Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Giurgiu, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unui comunicat al institutiei, cele doua gravide - I.Niculina, de 20 ani si C. Florentina, de 19 ani - au fost preluate de ambulanta in jurul orei 13.00. Ele ramasesera blocate in trafic, pe drumul intre Clejani si Bulbucata, una aflandu-se intr-o masina a Politiei, iar alta in masina viceprimarului.

„Administratorul drumului judetean DJ 411 A a actionat in zona cu patru utilaje grele, interventia fiind foarte dificila din cauza viscolului puternic si caderilor permanente de zapada. Astazi (luni, n.r.), in jurul orei 13.00, drumul a fost deschis circulatiei, iar Ambulanta a preluat cele doua femei, care vor fi transportate la Spitalul Municipal Bucuresti”, se arata in comunicat.

La randul sau, primarul Florin Nidelea a declarat corespondentului NewsIn ca medicii de pe ambulanta au luat decizia de a transporta femeile la Bucuresti si nu la spitalul din comuna Ghimpati, Giurgiu, care este mai aproape.

"Cei de pe ambulanta au decis asta, eu sunt multumit ca le-am adus cu bine. in stare mai grava era femeia care a solicitat ambulanta ieri, asistentul din comuna a tinut-o pe pastile (…) Nu stiu, s-ar putea sa nasca pe drum spre Bucuresti”, a declarat Nidelea.

Acesta a mentionat ca inca se lucreaza pe DJ 411 A, pentru ca pana in prezent s-a reusit degajarea unui singur sens, special pentru ca autoturismele cu cele doua femei sa poata ajunge la ambulanta.

Cele doua femei au solicitat ambulanta in cursul zilei de duminica, insa autosanitarele nu au putut ajunge la ele din cauza blocajelor din trafic. Una dintre gravide, care are sarcina gemelara, era programata pentru marti la operatie cezariana.