Procurorii o acuza pe asistenta de la maternitatea Bucur de vatamare corporala grava din culpa

Procurorii de la Parchetul General au pus in miscare actiunea penala impotriva asistentei de la Maternitatea Bucur care a uitat sa intoarca un bebelus in incubator, aceasta fiind acuzata de vatamare corporala grava din culpa, spun surse judiciare.

Femeia a fost marti, la Parchetul General, unde le-ar fi spus procurorilor ca sefii de la Maternitatea Bucur hotarasera, inainte de incident, scoaterea din uz a incubatorului.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei au dispus expertizarea incubatorului de la maternitatea Bucur, in care un bebelus de patru zile a suferit arsuri, pentru a vedea daca aparatul era defect sau a fost vorba de o eroare umana.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ ancheteaza imprejurarile in care un nou-nascut a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite intr-un incubator la Maternitatea Bucur, se arata intr-un comunicat remis NewsIn pe 16 noiembrie. Procurorii efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu.

Cauza a fost preluata de procurorii Parchetului General de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Asistenta care s-a ocupat de bebelusul uitat in incubator la Maternitatea Bucur a fost concediata, iar medicul sef de sectie si asistenta sefa au fost sanctionati cu 10% din salariu pe urmatoarele luni, a decis, luni, comisia de etica din Spitalul Sf. Ioan, care are in subordine si maternitatea. O alta sanctiune este aceea ca medicul sef de sectie si asistenta sefa vor fi inlocuiti din functie.

Bebelusul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala dupa ce a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur si a suferit arsuri pe 20 la suta din suprafata corpului.

"Este vorba de o greseala umana, nu aparatul este de vina. Aparatura este noua, sofisticata si nu se putea intampla astfel decat daca nu a fost ingrijit cum se cuvine. E vorba de o greseala extrem de grava", a spus prof. dr. Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Copilul s-a nascut pe 11 noiembrie, la aceeasi maternitate.