Audieri in cazul bebelusului care a suferit arsuri la maternitatea Bucur

Procuroriii Parchetului General i-au chemat, joi, la audieri pe parintii bebelusului care a suferit arsuri la maternitatea Bucur si pe medicul neonatolog care se ocupa de acesta, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Aceleasi surse au precizat ca asistenta care a uitat sa intoarca bebelusul in incubator nu a fost inca audiata de procurori.

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala in rem in dosarul copilului care a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite intr-un incubator la Maternitatea Bucur, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ ancheteaza imprejurarile in care un nou-nascut a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite intr-un incubator la Maternitatea Bucur, se arata intr-un comunicat remis NewsIn pe 16 noiembrie. Procurorii efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu.

Cauza a fost preluata de procurorii Parchetului General de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Starea de sanatate a copilului transferat de la Maternitatea Bucur la Spitalul Grigore Alexandrescu cu arsuri pe mai mult de 20% din suprafata corpului, care a fost operat luni, este in continuare stabila si nu au survenit modificari ale starii generale de sanatate a acestuia.

Nou-nascutul care a fost operat pentru arsura extensiva profunda se afla sub ingrijiri interdisciplinare. Examenul medical de miercuri al echipei de medici coordonata de prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", a aratat ca nou-nascutul este afebril, primeste alimentatia, iar diureza este normala.

Potrivit medicilor, parametrii vitali, hematomici si biochimici monitorizati arata o evolutie satisfacatoare pentru ziua a doua postoperator si ziua a patra postarsura. Bebelusul se afla sub tratament local zilnic sau bi-cotidian, tratamentul vizand zonele grefate si leziunile partiale de arsura restante. Nu au survenit modificari ale starii generale de sanatate a bebelusului.

Bebelusul cu arsuri pe 20% din corp dupa ce a fost uitat in incubator la Maternitatea Bucur din Capitala a suferit, luni dimineata, o interventie chirurgicala de inlocuire a pielii, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", dupa operatie starea lui mentinandu-se grava, iar pronosticul medicilor rezervat.

"Asteptam sa se refaca tesutul, pentru ca mare parte din acesta este necrozabil. Bebelusul era ars in partea stanga, la umarul si la mana, in unele locuri arsurile mergand pana la os. Speram sa isi revina", a declarat coordonatorul echipei de medici care l-a operat pe copil, prof dr. Dan Enescu.

Asistenta care s-a ocupat de bebelusul uitat in incubator la Maternitatea Bucur a fost concediata, iar medicul sef de sectie si asistenta sefa au fost sanctionati cu 10% din salariu pe urmatoarele luni, a decis, luni, comisia de etica din Spitalul Sf. Ioan, care are in subordine si maternitatea.

O alta sanctiune este aceea ca medicul sef de sectie si asistenta sefa vor fi inlocuiti din functie.

Bebelusul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala dupa ce, in noaptea de vineri spre sambata, a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur si a suferit arsuri pe 20 la suta din suprafata corpului. "Este vorba de o greseala umana, nu aparatul este de vina. Aparatura este noua, sofisticata si nu se putea intampla astfel decat daca nu a fost ingrijit cum se cuvine. E vorba de o greseala extrem de grava", a spus prof. dr. Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Copilul s-a nascut pe 11 noiembrie, la aceeasi maternitate.