Dieta cu mere

Generalitati

Pentru majoritatea oamenilor, cuvantul „dieta” se refera la restrictii alimentare, la mancaruri fara gust si chiar infometare. Iar adeptii ideii de frumusete si ingrijire imping acest tip de dieta pana la extreme. Insa, nu intotdeuna sunt necesare toate aceste sacrificii, deoarece exista si diete gustoase, echilibrate si sarace in calorii, care permit unei persoane sa scape repede de kilogramele in plus fara sa lesine de foame.

In continuare va fi prezentata dieta cu mere in mai multe optiuni. Dieta poate fi folosita fara alte alimente pentru 1-2 zile pe saptamana, de dorit in mod regulat timp de trei luni. Aceasta abordare a dietei permite persoanei sa piarda kilograme si sa isi regleze metabolismul.

Includerea merelor in dieta zilnica presupune o cale care permite combinarea gustului placut al merelor si beneficiile pierderii in greutate.

Dieta cu mere se refera la o varietate de monodiete. Mono-dietele se bazeaza pe consulmul unui singur aliment. Alegerea merelor ca produs principal este pe deplin justificata, intrucat acestea sunt surse importante de vitamine si microelemente, care ofera corpului substantele folositoare. Merele contin vitaminele A, C, P si fier, magneziu, sodiu, calciu, cupru, pectina, fructoza si acid folic.

Merele sunt valoroase intrucat contin o cantitate mare de fibre. Ele sunt indispensabile in cazul constipatiei si ajuta la restabilirea procesului normal al digestiei. Urmarea unei diete cu mere ofera un efect foarte bun asupra metabolismului.
Persoanele care doresc sa inceapa dieta cu mere este bine sa consulte mai intai un gastroenterolog.

De asemenea, persoanele care sufera de hiperaciditate, gastrita sau ulcer gastric, trebuie sa consume doar mere dulci si sa fie sub supravegherea medicului pe parcursul dietei.

Mono-dieta cu mere

Mono-dieta este cea mai grea si mai valoroasa metoda de a tine dieta cu mere. De-a lungul unei saptamani persoana trebuie sa manance doar mere. In prima si ultima zi a dietei trebuie sa se consume un kilogram de mere. In afara de mere se mai pot consuma ceai verde neindulcit in cantitati mari si apa plata. Pentru zilele 2 si 5 se recomanda consumul a o jumatate de kilogram de mere, iar pentru zilele 3 si 4 este indicat consumul a 2 kilograme de mere.

Merele pot fi consumate crude si gatite. Trebuie stiut, insa, ca merele coapte sunt foarte folositoare deoarece acestea contin cantitati mari de pectina, care leaga metalelel grele si sarurile si le elimina in mod natural din organism.

Mono-dieta cu mere de o saptamana presupune o vointa de fier, dar daca acest lucru nu este posibil, alternativa este dieta de o singura zi doar cu mere. Aceasta zi poate fi aleasa in mod regulat deoarece aduce mari beneficii sanatatii, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, amelioreaza edemele dar ajuta si la pierderea in greutate.

Dieta de o zi cu mere

Aceasta dieta presupune consumarea intr-o singura zi a saptamana a unei cantitati dorite de mere si lichide - ceai verde neindulcit si apa plata. La intervale egale de timp se pot consuma fructe si se poate bea o jumatate de pahar de iaurt. Persoana poate renunta complet la alte lichide deoarece o asemenea cantitate de apa asigura o cantitate suficienta de apa organismului.

Pentru rezultate spectaculoase se recomanda consumul a 2 kilograme de mere, jumatate de kilogram pot fi consumate coapte, iar restul crude.

Va prezentam mai jos si un meniu pentru persoanele care vor sa urmeze o dieta de o zi!

Dieta de o zi - ajuta la pierderea a 500 grame
Meniu
08:00 – sandwich: o felie de paine din faina integrala, 50 g branza slaba, un mar;
10:00 – un mar verde;
13:00 – se prepara 250 grame de spanac, o ceapa, 175 grame file de curcan, 2 mere. Mai intai se frige fileul de curcan, apoi se adauga restul ingredientelor taiate si se inabuse. Mancarea preparata poate fi decorata cu frunze de menta;
15:00 – un mar verde;
17:00 – 250 ml suc proaspat de mere;
19:00 – salata de mere rase si morcovi, asezonate cu iaurt degresat.

Salata pentru frumusete

Aceasta salata este facuta special pentru micul dejun cu mere. Un mar ras se amesteca cu o lingura fulgi de ovaz si una de iaurt degresat. Se poate lasa 5-10 minute pentru ca fulgii de ovaz sa se umfle, apoi este gata.

Recomandari
Daca persoana simte nevoia sa manance in intervalul dintre mese, e bine sa consume un pahar cu suc de mere, proaspat. Daca sufera de hiperaciditate, poate amesteca marul cu morcov.
Merele contin multe substante active din punct de vedere biologic. Vitamina C este dintre cele mai importante, promoveaza lipoliza si indeparteaza cheagurile de sange din organism. Cele mai importante substante se gasesc sub coaja, astfel incat nu se recomanda curatarea merelor.

Atentie!
- persoanele care doresc sa tina dieta cu mere este bine sa consulte mai intai medicul;
- este bine sa nu se consume foarte multe mere inainte de culcare, deoarece pot aparea tulburari ale somnului din cauza disconfortului abdominal.

Dieta hipocalorica cu mere

Aceasta dieta va ajuta la pierderea unui kilogram pe zi.

Meniu
08:00 – fulgi de porumb sau grau cu felii de mere, stafide si o lingura de miere
11:00 – un mar verde.
13:00 – cinci frunze de salata cu doua mere rase, 50g iaurt degresat, 1 lingura ulei de masline si 1 lingurita otet de mere.
17:00 – un mar verde, 50g branza nesarata de oaie sau de capra.
19:00 – un mar ras stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Dieta de detoxifiere cu mere

Aceasta dieta ajuta la pierderea a 300 g din greutate si se tine o singura zi pe saptamana.

Meniu
07:00 - un pahar de apa calda cu o lingura de otet de mere. Se bea cu inghitituri mici.
08:00 - un mar verde copt.
09:00 - un pahar cu suc de mere cu pulpa.
11:00 - un mar verde copt.
13:00 - doua mere dulci coapte cu miere si stafide.
15:00 - un mar verde.
17:00 - un pahar de suc proaspat de mere cu pulpa, doi biscuiti sarati.
19:00 - doua mere coapte cu miere.
21:00 - un pahar de apa calda cu o lingura de otet de mere. Se bea cu inghitituri mici.

Otetul de mere: prieten si un vindecator

Otetul de mere te ajuta sa ai o forma fizica de invidiat. Pentru a benefia ce proprietatile acestuia se recomanda consumarea unui pahar de apa calda cu o lingurita de otet de mere, dimineata pe stomacul gol, timp de o luna. De asemenea, otetul de mere are grija de frumusetea pielii. Pentru ca pielea sa fie mereu sanatoasa, tanara si revigorata se recomanda bai regulate in care s-au adaugat cateva linguri de otet de mere.

Totodata, otetul de mere poate fi utilizat de catre persoanele care prezinta varice. In acest sens se recomanda frictionarea gambelor cu otet de mere caldut, in fiecare seara, timp de 2 saptamani.