Tratamente anticelulitice: 20 de moduri de a spune ADIO celulitei!

Generalitati

Celulita nu mai este un subiect tabu pentru doamnele si domnisoarele din toate lumea, insa tratarea definitiva a acestei afectiuni estetice pune multe semne de intrebare. Acum se stie ca aproape toate femeile se confrunta cu aceasta problema, ca celulita apare dupa varsta de 16 ani, si ca 90% dintre femei sunt preocupate de problemele asociate cu deteriorarile estetice ale pielii, dar si de consecintele psihice pe care aceasta le implica, la diferite nivele.

Potrivit cosmeticienilor nu exista femeie in lume imuna la acest falgel. Exista multe teorii care explica motivul pentru care anume parti ale corpului capata aspectul de "coaja de portocala", si prea putine remedii recomandate. In ciuda faptului ca celulita este adesea insotita de supraponderabilitate, aceasta nu este cauza primordiala a acestei afectiuni, deoarece exista si femei cu silueta care se plang de prezenta celulitei.

Cel mai eficient tratament pentru combaterea celulitei trebuie sa inceapa cu adoptarea unui regim alimentar sanatos si echilibrat, care va furniza organismului nutrientii necesari pentru mentinerea elasticitatii pielii, ajutand si la pierderea in greutate.

Daca, alimentatia sanatoasa nu v-a ajutat ca scapati definitiv de celulita va invitam sa cititi si remediile recomandate in acest articol!

Tratamente anticelulitice

1. Masajul cu sare marina
Acest procedeu ajuta la consolidarea tesutului conjunctiv din zonele cu celulita. Masajul cu sare de mare se face sub dus, dupa care toata suprafata corpului este clatita cu apa din abundenta. La final, se foloseste o crema hidratanta sau se sterge cu cateva felii de castravete proaspat.

2. Activitatea fizica
Pentru a preveni depunerile de grasime, acumularea apei in tesuturi sau stagnarea circulatiei limfatice, de 2-3 ori pe saptamana trebuie sa ne facem timp pentru exercitii fizice - ciclism, inot, jogging sau chiar mersul pe jos sunt activitati eficiente in combaterea celulitei. Bineinteles, sunt utile si exercitiile de fitness sau aerobic.

3. Grasimile alimentare
Reduceti pe cat posibil consumul grasimilor de origine animala. Optati pentru alimentele fierte, fripte sau coapte... si nu exagerati cu dulciurile!

4. Masajul anticelulitic
Aceasta procedura pur si simplu "taie" grasimea din tesuturile afectate de celulita. Pentru masaj pot fi folosite si uleiuri esentiale, cum ar fi cele din trandafiri, germeni de grau etc.

5. Impachetari cu argila si musetel
Impachetarile speciale cresc elasticitatea pielii si previn aparitia inflamatiilor. Se amesteca pudra de argila cu extract de musetel cald pana cand se omogenizeaza si devine o pasta mai moale. Apoi, zonele afectate de celulita sunt acoperite cu aceasta pasta, se lasa sa se usuce si dupa 20 minute este indepartata cu apa calda.

6. Cocktailul care arde grasimile!
Aceasta bautura se prepara din lapte batut la care se adauga capsune si afine. In general, fructele de padure uniformizeaza tesuturile adipoase, consolideaza tesutul conjunctiv, iar laptele batut imbunatateste digestia.

7. Frumusetea redata de varza
Orice dieta sanatoasa trebuie sa includa si varza, deoarece aceasta ajuta la arderea grasimilor si la eliminarea toxinelor din organism, ajutand astfel la tratarea celulitei.

8 . Masajul uscat
Aceste tehnici ar trebuie sa devina la fel de obisnuite ca si igiena orala.

Tehnici de masaj uscat:

a. Masajul prin mangaiere - se realizeaza cu toata suprafata degetelor sau cu palma. Miscarile sunt lungi, line si toate indreptate spre zona pieptului.

b. Frictionarile - se realizeaza cu degetele si mai rar cu toata palma. Miscarile pot fi lente, in profunzime, pentru a favoriza detensionarea, relaxarea musculara dar si eliminarea tensiunilor si contractiilor, sau rapide si energice, ajutand la eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi.

c. Framantare - Se realizeaza dupa o incalzire prealabila a tesutului cu miscarile de masaj prezentate mai sus. Framantarea se realizeaza ca si cum am framanta un aluat de paine.

d. Ciupiturile - de asemenea, se realizeaza dupa ce in prealabil tesutul a fost incalzit. Vor fi ciupite numai zonele unde exista un strat suficient de gros pentru ca manevra sa se realizeze fara dureri.

9. Impachetarile cu alge marine
Unele alge marine ajuta la eliminarea toxinelor din zonele afectate de celulita, ameliorand efectul de "coaja de portocala". De asemenea, acestea imbunatatesc efectele substantelor active, contribuind la tratarea celulitei, si la infrumusetarea generala a pielii.

10. Plimbarile in aer liber
Daca va petreceti foarte mult timp sezand, circulatia sanguina devine deficitara, deoarece sunt formati acizi care duc la dereglarea metabolismului. Deci, gasiti timp pentru mersul pe jos fiindca este extrem de eficient!

11. Inlocuiti zaharul cu fructele
Prajiturile, bomboanele contin zahar, pentru a elimina zaharul puteti servi fructe. Acestea imbunatatesc digestia si regleaza metabolismul.

12. "Secretele dusului"
Alternarea apei calde cu apa rece la dus stimuleaza tonificarea pielii, prin imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul tesuturilor. Jetul dusului trebuie directionat dinspre picioare catre inima, iar procedura se realizarea la sfarsitul imbaierii.

13. Acid silicic
Aceasta substanta previne aparitia tesutului adipos, eliminand aspectul de "coaja de portocala". Aceasta substanta este continuta de unii aditivi alimentari dar se gaseste si in mei.

14. Ciupiturile
Este dovedit ca acest tip de masaj lupta impotriva celulitei! Sub infuelnta acestei proceduri partile corpului se inrosesc, se incalzesc, fapt care inseamna cresterea fluxului sanguin. Dupa masaj se recomanda aplicarea unei creme hidratante.

15. Cartoful
Poate ca nu stiati, dar cartoful ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, deoarece acesta contine potasiu care ajuta la eliminarea lichidelor si a toxinelor din organism.

Atentie!
Efectul nu va fi similar daca se consuma cartofi prajiti sau chips-uri.

16. Vitamina C
Pentru fortificarea si cresterea elasticitatii tesutului conjunctiv organismul are nevoie de vitamina C. Zilnic se recomanda consumarea a 50 g ardei rosu, 50 g coacaze negre sau 25 g fructe uscate pentru a acoperi doza necesara zilnic de vitamine.

17. Uniformizarea depozitelor de grasimi
Depozitele neuniforme de grasimi pot fi atenuate prin reducerea locala a hidratarii. Tinctura din frunze de mesteacan ajuta la eliminarea toxinelor din organism, din aceasta cauza este indicat ca intre mese sa se consume o ceasca de ceai din extracte de mesteacan. De asemenea, pot fi folosite diuretice cum ar fi: frunze de macese. Durata maxima a curei nu trebuie sa depaseasca 4 saptamani.

18. Ceapa - inamicul grasimii
Aceasta leguma este bogata in fier, magneziu si calciu - substante care "curata" grasimile. In plus, prazul contine si uleiuri esentiale, care ajuta la imbunatatirea digestiei.

19. Activitatea regulata a intestinelor
Este esentiala activitatea regulata a intestinelor pentru imbunatatirea metabolismului. Evitati constipatia cu ajutorul alimentelor bogate in fier, plimbarilor zilnice, dar si prin consumul regulat de apa, iar daca este cazul se recomanda folosirea diureticelor.

20. Luptati impotriva stresului
Cand o persoana trece printr-o perioada de stres emotional sau anxietate organismul raspunde prin reactii oxidative excesive. Drept rezultat, procesele biochimice sunt perturbate, urmate si de functii si tesuturi. Prin urmare stresul conduce la aparitia celuliteti.

Respectati sfaturile mentionate mai sus iar lupta dvs. impotriva celulitei va fi mult mai usoara, ba mai mult cu ambitie si constiinciozitate sigur veti ajunge la biruinta. Astfel, veti intelege care este frumusetea unui trup fara celulita si veti avea grija de sanatatea dvs. pentru tot restul vietii!