Analizele tanarului suspect de gripa porcina internat cu forta la Pitesti infirma prezenta virusului

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges a anuntat, luni, ca testele de laborator au infirmat prezenta virusului A/H1N1 la soferul de Tir oprit la sfirsitul saptamanii trecute la poarta Uzinei Dacia, fiind internat cu forta la un spital din Pitesti, transmite corespondentul NewsIn.

"Testele au iesit negative. Nu s-a confirmat gripa noua. Barbatul avea gripa obisnuita", a declarat dr. Viorel Enache, director coordonator al DSP Arges.

Probele de laborator au fost prelevate in cazul barbatului vineri dimineata si au fost analizate la Institutul Matei Bals, din Bucuresti.

Un tanar din Braila care avea simptome de gripa si trebuia sa descarce un tir la una din portile de acces in uzina Dacia a fost internat cu forta la un spital din Pitesti, in noaptea de 17 spre 18 septembrie, dupa ce a fugit initial din unitatea medicala. Tanarul, in varsta de 27 de ani, se intorsese de doua zile din Franta si avea o stare generala de sanatate alterata. El a fost consultat de cadrele medicale de la uzina Dacia, care l-au trimis de urgenta la sectia de boli infectioase a Spitalului "Nicolae Balcescu" din Pitesti. Tanarul a fugit din spital, refuzand internarea, si s-a intors la uzina de automobile, insa paznicii societatii nu i-au permis accesul in incinta, iar cadrele medicale au solicitat ajutor la numarul de urgenta 112. Tanarul a fost dus din nou la spital, unde i-au fost prelevate probe pentru a stabili daca este purtator al virusului A/H1N1.

Alte sapte cazuri de gripa porcina au fost confirmate in Romania, in ultima saptamana, numarul total al persoanelor infectate cu virusul A/H1N1 ajungand astfel la 333, a anuntat, luni, Ministerul Sanatatii. Din totalul cazurilor noi, trei au fost inregistrate in Ialomita si alte patru in judetul Iasi.

Pacientii din judetul Iasi au venit din Irlanda.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara care s-a intors din SUA. Specialistii estimeaza ca, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ. Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie.