Sinuzitele

Generalitati

Cand sinusurile se umfla sau se irita, infectia este numita sinuzita. In mod obinuit, aceste infectii sunt urmari ale racelilor sau ale crizelor de alergii.

Cazurile de sinuzite sunt comune si pot fi tratate usor. Vorbeste cu doctorul in cazul in care copilul tau este racit si simptomele dureaza mai mult de 10 zile sau, daca copilul manifesta febra dupa sapte zile de simptome de raceala.

Acestea pot fi semne ale sinuzitei sau ale unui alt tip de infectie.

Simptome

Sinuzitele pot avea diferite simptome pentru copiii de diferite varste. Copiii pot avea simptome asemenea racelii, inclusiv nas infundat, le curge nasul si febra mica. Iata care sunt cele mai frecvente simptome ale sinuzitei, pe care e bine sa le cunoti:
- prezenta unei tuse uscate (care nu se amelioreaza nici dupa primele sapte zile de la simptomele racelii);
- febra;
- dureri de dinti, de urechi;
- sensibilitatea fetei;
- uneori dureri stomacale, greata, migrene si durere in spatele ochilor.

Prevenire

Simplele schimbari ale stilului de viata sau ale mediului pot ajuta la scaderea riscului copilului de a face sinuzita. De exemplu, aerul anormal de uscat din casa poate duce la aparitia sinuzitei. In acest caz, trebuie sa iei in considerare utilizarea unui umidificator pentru a pastra gradul de umiditate.

Tratament

Sinuzitele nu sunt contagioase. Doctorii pot prescrie antibiotice orale sau diverse substante care decongestioneaza si reduc simptomele. Deci, nu va fie frica de doctor! Suna doctorul intotdeauna cand copilul are:
- raceala ce dureaza mai mult de 10 zile;
- o raceala care pare ca se inrautateste dupa cea de-a saptea zi;
- simptome ale alergiilor dar care nu trec cu medicamente folosite de obicei pentru alergii.
Este de asemenea o idee buna sa-l suni pe doctor daca copilul tau prezinta orice alte semne ale sinuzitei, durere sau rigiditate in obraji, febra sau raceala care par ca-l fac pe copilul tau mai bolnav decat de obicei.

Autor: Dana Tudor
Sursa: Revista Sanatatea copilului