Cum iti mentii bronzul stralucitor

Generalitati

Cauti solutii sa-ti pastrezi cat mai multa vreme bronzul obtinut cu greu in soarele torid al verii? Iti prezentam cateva trucuri care functioneaza perfect!
In primul rand, pentru ca bronzul sa dureze cat mai mult timp, este indicat sa respecti orele recomandate pentru expunerea la soare: dimineata intre orele 7 si 10, si dupa-amiaza, dupa orele 16-17. Altminteri, risti sa capeti bronzul dorit intr-o zi si jumatate, dar apoi, restul sejurului te vei zvarcoli sub comprese racoroase, iar minunatul bronz auriu se va exfolia in fasii. Pentru a preveni aceasta situatie, aminteste-ti sa aplici o crema cu SPF potrivita tipului tau de ten (piele alba: SPF 30+, piele normala: SPF 20-25, piele deja bronzata 15+).
Un bronz castigat de-a lungul intregii veri, cate putin in fiecare weekend, va dura mult mai multa vreme decat cel obtinut „pe fuga”, in doar o saptamana de concediu. Nu de alta, dar bronzul capatat rapid va disparea la fel de repede. Specialistii spun ca este nevoie de 72 de ore pentru ca pielea sa inceapa sa se bronzeze sanatos si ca de-abia dupa 3-5 zile pielea incepe sa se ingroase. in timp, dupa expuneri repetate de-a lungul anilor, vei constata ca pielea ta este cu cateva tonuri mai inchisa decat culoarea ta naturala.
Nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie ridicat pe nas, urechi, gat si buze. Acestea sunt zone sensibile, care se ard foarte usor. Nu te da cu parfum inainte sa te expui la soare, deoarece acesta poate provoca hiperpigmentari sau iritatii.

Hidratare, pentru un bronz de lunga durata

Cand te intorci de la plaja, oricat de mare ar fi ispita, nu te grabi sa te rasfeti intr-o cada cu apa fierbinte.
- Inlocuieste baia relaxanta cu un dus scurt, revigorant, cu apa calduta.
- Nu folosi sapunuri sau geluri exfoliante. Iti recomand sa folosesti produse dermatocosmetice, un gel de dus crema, care iti hraneste si-ti hidrateaza pielea.
- Nu te freca cu prosopul, deoarece astfel vei obtine un efect de scrub nedorit. Tapoteaza cu grija pielea cu ajutorul unui prosop pufos pentru a indeparta surplusul de apa.
- Este recomandat sa faci dus dupa fiecare baie in mare sau piscina, pentru a indeparta de pe piele urmele de sare sau de clor. Acestea din urma usuca pielea, iar o piele deshidratata se exfoliaza mai usor, si, implicit, i se duce bronzul mai repede.
- Dupa dus, aplica cu generozitate o lotiune „dupa plaja”. Este mult mai potrivita pentru pielea ta decat crema de corp obisnuita, pentru ca are in compozitie vitaminele A, C si E, care diminueaza efectele negative ale soarelui.
- Seara, inainte de culcare, aplica din belsug o crema hranitoare de noapte si o lotiune de corp hidratanta, deoarece acestea iti protejeaza pielea si o pregatesc pentru expunerea la soare din ziua urmatoare. Cu cat pielea este mai hidratata, cu atat se exfoliaza mai putin. Asadar, este important sa-ti amintesti sa aplici lotiune de dimineata si seara.
- De asemenea, nu uita ca adevarata hidratare se face din interior, prin consumul de apa. Aminteste-ti ca trebuie sa bei cel putin doi litri de apa si sa consumi macar un fruct, zilnic.
- Atentie, este bine sa eviti bauturile alcoolice, deoarece acestea incetinesc formarea pigmentului.

Uita de epilatul cu ceara pentru o vreme

E adevarat, epilatul cu ceara iti pastreaza pielea neteda si matasoasa mai mult timp. Din pacate, odata cu firele de par nedorite, indepartezi si stratul superficial de piele... adica tocmai bronzul pe care iti doresti sa-l pastrezi cat mai mult timp. Daca nu vrei sa apelezi la ajutorul lamei de ras, poti folosi cu succes aparatul de epilat electric sau crema de epilat.

Fructe si legume bogate in betacaroten

Pentru a-ti potenta bronzul, consuma fructe si legume bogate in betacaroten. Mananca morcovi, caise, piersici, pepene galben, afine, fructe de padure si spanac. Colorantii naturali continuti de acestea dau pielii o culoare aurie. In plus, aceste alimente bogate in betacaroten protejeaza pielea de actiunea nociva a razelor soarelui si ii cresc toleranta la actiunea razelor ultraviolete.

Ingrediente care iti salveaza pielea

Fii atenta la ingredientele pe care le contine lotiunea ta solara. Cele mai eficiente sunt: oxidul de zinc, cel de titan, avobenzona si, cel mai nou – Mexoryl-ul (care te apara si de razele UVA, si de cele UVB).

Sursa: www.benessere.ro