Bucura-te de un ten perfect

Generalitati

Cosuri, puncte negre, pori dilatati? Chiar daca mostenirea genetica are multe de spus, la fel de importanta este si atentia pe care o acorzi ingrijirii tenului .
Putine sunt norocoasele care au un ten normal si, prin urmare, apar mereu in forma perfecta! Cum poti fi si tu mandra purtatoare a unui ten de portelan? Ei bine, exista cateva formule pe care le poti aplica pentru a-ti imbunatati considerabil tenul . Nu uita niciodata ca primii pasi sunt de baza: curatarea, tonifierea si, bineinteles, hidratarea.

Acneea

E cea mai des intalnita problema a tenului . Excesul de sebum sau prezenta unor bacterii duc la aparitia cosurilor.

Factori de risc?
Modificari hormonale, istoricul medical al familiei sau unele alergii. Acneea apare, in general, la adolescenti si dispare dupa 30 de ani, desi poate sa persiste chiar mai mult. Tratamentul acneei incepe cu indepartarea excesului de sebuum prin curatare si tonifiere. Alege produse de ingrijire pentru ten gras sau mixt . Pasul doi, ai grija la dieta! Consuma alimente bogate in antioxidanti naturali, vitamine si minerale. In cazul in care situatia nu se imbunatateste, medicul dermatolog poate prescrie tratamente mai puternice, bazate pe antibiotice sau retinol.

Punctele negre

Apar atunci cand porii sunt blocati de excesul de sebum si celule moarte. Foloseste doar produse de ingrijire si de machiaj fara ulei, care nu ingrasa si mai mult tenul. Dupa curatare, aplica o lotiune tonica pentru a preveni aparitia altor puncte negre sau a porilor dilatati. O data sau de doua ori pe saptamana este bine sa folosesti un exfoliant delicat, care indeparteaza celulele moarte si excesul de sebum. Pe langa o dieta sanatoasa, poti adauga un supliment de multivitamine special creat pentru probleme ale tenului.

Porii dilatati

Apar tot in cazul unui ten gras sau mixt. De parca acneea nu ar fi de ajuns, sunt sanse mari ca excesul de sebum sa produca si pori vizibili. Aliatii tai in acest caz trebuie sa fie: un produs de curatare pentru tenul gras, masca astringenta, lotiunea tonica si un exfoliant bland. De fiecare data cand iti cureti tenul , nu uita de lotiunea tonica! Masca si exfoliantul foloseste-le o data sau de doua ori pe saptamana.
Petele sau pigmentarile anormale ale pielii sunt o problema comuna a varstei mijlocii. Apar atunci cand melanina, pigmentul care produce colorararea pielii, se depoziteaza in exces.
Hiperpigmentarea poate avea diverse cauze. O dereglare hormonala, factori genetici, expunerea excesiva la soare sau la solar, imunitatea scazuta, o boala a ficatului, varsta sau toxicitatea crescuta a organismului, toate pot duce la aparitia petelor care se instaleaza de cele mai multe ori la nivelul fetei. Cum se pot trata? Poti folosi unele creme cu efect de albire a pielii recomandate de farmacist sau medic. Sau poti apela la un tratament foarte eficient cu laser.

Noptile pierdute ti se citesc pe fata

Nu sari peste cele opt ore de somn recomandate! Nu degeaba se spune ca este somnul de frumusete! Pe langa ochi obositi, riduri si cearcane, lipsa cronica de somn stimuleaza aparitia spontana a acneei sau o accentueaza. In plus, in timpul somnului, procesul de regenerare a celulelor este accelerat.
Foloseste dermatocosmetice
Tenul cu imperfectiuni are nevoie de o ingrijire atenta. De multe ori, dermatocosmeticele sunt suficiente pentru ameliorarea problemelor.

Sursa: www.benessere.ro