Cine se teme de riduri?

Generalitati

Doar pentru ca ridurile sunt un element natural, asta nu inseamna ca nu poti face nimic impotriva lor. Invata cum sa le controlezi si vei da ceasul inapoi, macar cu cativa ani!
Modul ideal de a lupta cu ridurile este sa incerci sa le previi si sa amani cat mai mult aparitia lor. Cum? Prima sugestie pe care oricine ti-o va da, este sa te feresti de soare, pe cat posibil. Prea mult soare va avea acelasi rezultat pentru pielea ta ca in cazul unui fruct uscat. Daca trebuie sa stai la soare, fa-o pentru perioade scurte si foloseste o lotiune de protectie. In nici un caz, nu te gandi sa inlocuiesti orele de plaja cu minute petrecute la solar! Rezultatul va fi acelasi.

Ingrijeste-te in stil oriental

Ai grija ca produsele cosmetice pe care le folosesti sa aiba un PH neutru si nu uita de crema hidratanta! Evita iritanti precum: sapunuri puternic parfumate, piscine tratate cu clor, dusuri fierbinti.
Cel mai eficient mod de ingrijire a corpului este acela oriental: din interior spre exterior. In acest registru, hidratantul natural perfect este apa. Consuma doi litri de apa pe zi si pielea ta va fi complet hidratata. Apoi, mananca sanatos si renunta la fumat! Vitaminele si mineralele sunt vitale pentru o piele cu aspect tanar. Printre cele mai importante sunt vitaminele din complexul B (care se gasesc in carnea de vita, pui, oua, grau integral si lapte) si vitaminele A si C (din fructe si legume proaspete).
In cazul in care ridurile sunt deja serios accentuate, poti sa iei in considerare si descoperirile tehnicii moderne: produse dermatocosmetice, facelifting, tratament cu laser sau injectii cu botox.

Mostenire genetica

Daca mama sau bunica ta s-au luptat cu ridurile de la o varsta tanara, e posibil ca si tu sa ai de-a face cu aceasta problema.

Prima crema antirid

Chiar daca tenul tau arata inca bine, expertii te sfatuiesc sa folosesti creme antirid in jurul varstei de 30 de ani.

Sursa: www.benessere.ro