Cosmetice de vara pentru cei mici

Generalitati

Zilele fierbinti ale verii sunt o incercare cumplita pentru adulti, daramite pentru copilasi... infruntarea poate fi mult mai usoara daca il protejezi cu produse dermatocosmetice.
Folosirea cosmeticelor in cazul copiilor nu trebuie sa indeplineasca alt criteriu decat cel al protectiei. Este, de fapt, un imperativ! Nu-i dam cu lotiuni, creme sau uleiuri pentru a-i face mai frumosi, mai proaspeti sau mai glamour, ci penru a-i feri de diferit ii agresori externi: umezeala, caldura, frig, poluare, ultraviolete etc. Din acest punct de vedere, vara, accentul va cadea pe hidratare si fotoprotectie - acestea combatand principalele doua pericole de sezon.

Produse cu SPF

Indiferent ca mergeti la mare sau in parc, pielea micutului tau are nevoie de un ecran solar anti-UV cu factor mare de protectie, de la 30 in sus. Astfel, trusa de vara va include in mod obligatoriu o crema de fata, de preferat cu SPF 50+, stiut fiind faptul ca tenul este cea mai sensibila portiune de tegument, mai ales la copii, apoi o lotiune sau un spray de corp cu SPF intre 30 si 50, in functie de varsta, fototipul de piele si ora de expunere. Este foarte important de retinut ca razele ultraviolete sunt prezente la orice ora din zi, in orice anotimp, iar vara, la orele amiezii, ating un apogeu de violenta. Daca te gandesti sa-ti duci puiul la plaja, vei include in lista de cumparaturi si un produs emolient after-sun, fie el sub forma de lotiune, spray sau balsam, dar si unul de reconstructie, pentru eventualele arsuri. Pe acesta din urma ar trebui sa-l ai la indemana, dar fa tot posibilul sa nu ajungi in situatia de a-l utiliza. De asemenea, ai putea investi intr-un stick de buze cu SPF 40 sau 50, fara parfum si coloranti, de altfel bun pentru toata familia. in general, e recomandat sa te orientezi catre dermatocosmetice, prezente intr-o gama larga in farmacii. Asa, cel putin, vei avea certitudinea ca SPF-ul afisat pe eticheta este real, si nu doar o strategie de marketing.

Evita uleiurile

In zilele caniculare, este bine sa renunti la uleiurile pentru masaj, doarece pot favoriza aparitia eczemelor, cea mai frecventa fiind dermatita atopica, numita si eczema infantila. Specialistii recomanda inlocuirea lor cu lapte de corp ultra-soft, cu proprietati hidrofile. in scopul hidratarii si racoririi, nu gresesti daca deschizi portofelul pentru un flacon cu apa termala. Se aplica usor si se fixeaza bine pe piele, calmand-o si protejand-o. Pura din punct de vedere bacteriologic, aceasta are un continut scazut de saruri minerale, fiind deosebit de bogata in oligoelemente si siliciu, ceea ce o recomanda fara rezerve pentru pielea delicata a copiilor. Pe langa ingredientele de improspatare, apa termala este un aliat de nadejde in combaterea arsurilor solare si a altor traume ale epidermei (dermatite, eczeme, julituri, chiar si leziuni).

Colorant & alcohol free

Imatura, pielea copiilor nu are suficienta putere de aparare. De aceea, ingredientele din produsele aplicate pe pielea lor se vor gasi in organism intr-o concentratie mai mare decat la un adult. Din acest motiv, riscul de toxicitate este mai ridicat daca produsul nu este adaptat si contine agenti chimici sau alcool. Nu cuteza sa faci economii cand vine vorba de alegerea cosmeticelor pentru puiul tau si studiaza cu minutiozitate etichetele. in primul rand, cauta mentiunile "creat sub control medical" si "testat dermatologic pentru piele sensibila". Este o garantie ca produsul are pH fiziologic, fara prea multi conservanti sau parfumuri sintetice.

Palaria, o necesitate

Se estimeaza ca 80% din expunerea totala la soare are loc in primii 20 de ani de viata, asa ca n- ar fi rau sa-ti obisnuiesti copilul sa poarte palarii, ochelari de soare si sa foloseasca creme de protectie.

Sursa: www.benessere.ro