Frumoasa si dupa sarcina

Generalitati

Nasterea e un mister, o bucurie, o implinire. Din pacate insa, cu urmari nedorite la capitolul frumusete: kilograme in plus, caderea parului, piele uscata si deteriorata, cearcane, vergeturi sau chiar varice.

In primul rand, nu dispera. Toate-s reparabile, numai vointa sa fie. Odata rezolvata problema moralului, fa loc in agenda-ti incarcata, de proaspata mamica, pentru cateva activitati menite sa imblanzeasca oglinda. In linii mari, acestea vor consta in folosirea unor produse cosmetice care redau elasticitatea pielii si reduc depunerile de tesut adipos, adoptarea unui program de exercitii usoare pentru intarirea muschilor abdominali, completat de o dieta echilibrata.

Operatiunea „ca odinioara”

Incepe cu un gel de dus cu extracte marine. Pentru a-i spori efectul, spala-te cu o manusa-lufa. Cat despre cremele si lotiunile anticelulitice, acestea ar trebui integrate in ritualul de ingrijire zilnica, recomandate fiind cele cu extracte de iedera. Se aplica printr-un masaj circular intens de cel putin 15 minute. De masaje energice are nevoie si scalpul tau. Dupa nastere, nivelul de estrogen scade impresionant, in timp ce creste concentrat ia de prolactina, iar firele de par isi scurteaza atat perioada de crestere, cat si pe cea de stagnare. Prin urmare, iti cade parul mai mult ca niciodata. Pentru stavilirea fenomenului, iti sugeram mastile cu ulei de masline, jojoba, vitaminele A, E si galbenus de ou. in lupta cu cearcanele, cere ajutorul Vitaminei K. Cauta in farmacii gelurile speciale care o au in compozitie. Vergeturile, aceste „stigmate ale sarcinii”, se reduc incet, dar sigur, la „indemnul” untului de cacao. in ceea ce priveste tenul, adu-ti aminte de beneficiile aburului. Pune apa fierbinte intr-un vas, in care vei adauga pe tale de trandafir sau cateva picaturi dintr-o esenta parfumata preferata. Stai cu fata deasupra vasului timp de 15-20 de minute, dupa care maseaza-te cu un prosop moale si inchide porii cu o crema potrivita tipului tau de piele. Daca ai timp, poti merge chiar la sauna. Vei face o mare bucurie intregului corp. Dincolo de relaxarea iminenta, pielea va deveni mult mai fina si mai ferma. Si, da, de-acum incolo ai unda verde pentru sedintele de electrostimulare, impachetari de tot felul, vacuum, mezoterapie.

Frumusetea vine din interior

Acum, pune accentul pe reincarcarea organismului cu minerale, vitamine si fier, pe care le-ai pierdut la nastere. in acest sens, ai putea sa iei in continuare suplimentele prenatale sau alte adjuvante prescrise de medic. Oricum, ai grija sa nu-ti lipseasca din meniu fructele si legumele proaspete, carnea rosie, ficateii, pestele, ouale, cerealele integrale si lactatele.

Sportul nu are contraindicatii

Doar in cazul in care ai nascut prin cezariana trebuie sa astepti trei luni inainte de a te apuca de fitness si sa eviti, in prima faza, exercitiile pentru musculatura abdomenului.

Avertisment

Daca alaptezi, cerceteaza cu minutiozitate etichetele produselor, evitandu-le pe cele care contin triclosan – un compus din sapunurile lichide, care afecteaza tiroida si hormonii reproductivi ai copilului; dioxane – continut in sulfati ce produc spuma (SLS), puternic perturbator hormonal si al sistemului nervos, cancerigen; parabeni – conservanti legati de riscul de cancer si de dereglarile hormonale si nu in ultimul rand ftalati (DEP, DBP, DEHP, BBP, DMP) – se gasesc in mod obisnuit in parfumuri, lac de unghii, sampoane, cu efecte adverse pentru fertilitatea viitoare a sugarului. Pentru un plus de siguranta, foloseste produse dermatocosmetice, care se gasesc numai in farmacii sau pe care le puteti comanda de la farmacia online Centrofarm.ro categoria Dermatocosmetice.
Nu uita ca sanatatea ta si, mai ales, cea a copilului sunt cele mai importante si trebuie tratate pe masura.

Sursa: www.benessere.ro