Cum iti ingrijesti tenul dupa o noapte pierduta

Generalitati

N-ai prea dormit, te simti obosita si fara chef de viata? Dupa o noapte pierduta, cam asa arata si se simte si tenul tau. Nu e cazul sa-ti faci mustrari de constiinta. Aplica, in schimb, un tratament de revigorare rapida ce va asigura ingrijirea tenului tau.

Lipsa somnului plus, eventual, consumul de alcool se afiseaza a doua zi sub forma unui ten lipsit de luminozitate si elasticitate.
Nu te deprima, incepe tratamentul de resuscitare in fata oglinzii din baie! Dupa ce te-ai spalat pe fata cu apa din abundenta, aplica un gomaj usor si maseaza-ti tenul cu miscari circulare.
Exfolierea pielii accelereaza regenerarea celulelor si cresterea nivelului de colagen si elastina. Ca sa activezi circulatia sangelui si sa elimini toxinele de la nivelul pielii, ciupeste-ti obrajii usor, cu varful degetelor.
Urmeaza apoi hidratarea, folosind o masca din castraveti, piersica, caisa, pepene galben sau chiar lapte proaspat. Poti aplica pe fata cateva felii din fructele recomandate mai sus sau poti sa combini zeama unui fruct cu cateva grame de pudra de argila.
O alta masca eficienta poate fi preparata dintr-o piersica si o lingura de miere. Paseaza fructul cu o furculita pana cand obtii o pasta consistenta, amesteca cu o lingurita de miere si aplica timp de 15 minute. Clateste apoi cu apa calduta. Masca din suc de pepene galben are efect calmant, hidratant si remineralizant.

Mascheaza si ultimele urme!

Ca sa fii sigura ca nimic nu te va trada, aplica un machiaj potrivit. In primul rand, foloseste o crema hidratanta si o baza pentru machiaj care are ca efect un ten mai luminos.
Aplica un fond de ten cu acoperire medie doar in zona T- frunte, barbie, nas - apoi intinde uniform.
Poti folosi si o pudra usoara la final, dar ai grija sa nu incarce tenul.
Pentru putina stralucire si prospetime, aplica un blush intr-o nuanta de bej sau coral.
Cat despre ochi, incepe machiajul cu un anticearcan cu un ton mai deschis decat fondul de ten, si apoi un fard in nuante mate. Un mic truc: pentru ochi mai mari si mai luminosi, foloseste un creion de contur alb pentru marginile interioare ale ochiului, mai ales pentru partea inferioara. Gata, mai ai nevoie doar de o mascara pentru gene lungi si poti sa iesi in lume.

Ochii te dau de gol

Primele semne care tradeaza lipsa somnului apar in jurul ochilor.
Aplica doua comprese cu lapte rece, ceai verde sau castraveti timp de aproximativ 15 minute. Dupa ritualul de ingrijire a tenului, de curatire si hidratare, inlocuieste crema pentru ochi cu un gel tonifiant special pentru zona ochilor.
Ce aduce in plus? Se absoarbe imediat, are efect de descongestionare, anticearcan si nu incarca tenul atunci cand aplici machiaj. Maseaza usor, cu miscari circulare, fara sa fortezi elasticitatea pielii. Zona din jurul ochilor este foarte sensibila si ridurile se formeaza mai usor.

Sursa: www.benessere.ro