Produse cosmetice indispensabile

Generalitati

O alta crema miraculoasa? Dulapiorul de la baie abia mai face fata, dar tu te abtii cu greu sa-ti imbogatesti colectia? Nu mai investi inutil, afla care sunt cosmeticele pe care trebuie sa le ai!

Cu cat ai mai multe variante, cu atat e mai greu sa alegi ce-ti trebuie. Ca sa nu uiti chiar esentialul, arunca-ti o privire peste recomandarile noastre si poate data viitoare iti va fi mai usor sa alegi din rafturile de cosmetice .

Cosmetice ingrijirea tenului

Ingrijirea tenului:

Crema hidratanta.
Ca sa fie frumoasa, pielea trebuie sa fie, in primul rand hidratata. Alege-o in functie de varsta - o crema noncomedogena, care nu provoaca puncte negre sau cosuri, daca ai tenul tanar, iar daca ai peste 30 de ani, una antirid.

Masca de fata.
Rezerva-ti 20 de minute saptamanal pentru aceasta operatiune, daca vrei un ten perfect. In functie de ingrediente, masca iti poate purifica pielea, o hraneste in profunzime si o catifeleaza.

Crema pentru gomaj.
Ai tenul tern? Ca sa-si recapete stralucirea, foloseste, tot saptamanal, un produs pentru gomaj. Sunt creme care contin particule granulate, pentru indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor. Cele mai bune contin exfolianti naturali, de genul samburilor de caisa, migdalelor tocate ori semintelor de capsune.

Apa termala.
Poti s-o folosesti dupa demachiere, cand simti nevoia sa te racoresti ori ca sa-ti fixezi machiajul. Balsamul de buze. Cel mai indicat pentru ingrijirea buzelor este un balsam hidratant cu vitamina E, miere de albine, fenol, menta, unt de shea ori aloe vera.

Cosmetice ingrijirea corpului

Ingrijirea corpului:

Lotiune sau crema de corp.
Pentru o piele ferma si catifelata, alege o crema sau o lotiune cu ingrediente hranitoare, precum ulei de jojoba, masline sau avocado, ceramide, miere, lapte, vitamine E, C si A.

Crema de maini.
De fiecare data cand te speli pe maini, da-te cu o crema hidratanta care sa-ti mentina mainile fine si catifelate.

Tratament pentru picioare.
O crema hidratanta este esentiala si, din cand in cand, aplica seara si o masca de tratament pentru talpi. Vei fi frumoasa din cap pana in varful picioarelor si, in plus, o piele bine hidratata te va feri de micile rani produse de incaltaminte.

Pentru machiaj de baza

Fondul de ten e o necesitate
In ziua de azi, cand poluarea are efecte atat de nocive asupra pielii, fondul de ten nu trebuie sa-ti lipseasca!

Un creion alb pentru ochi.
Face minuni dupa o noapte pierduta! Reduce senzatia de roseata, ochii par mai mari, si se potriveste cu orice nuanta de fard pentru pleoape.

Un corector.
Daca peste zi te trezesti cu un nesuferit de cos aparut din senin sau daca machiajul nu mai e la fel ca de dimineata, un corector sub forma de crema sau baton te scoate din impas.

Luciu de buze incolor.
Poate fi aplicat direct pe buze sau peste ruj, pentru o stralucire apetisanta si o mai mare rezistenta.

Fard de obraz.
Daca te-ai convins de cat e de important pentru orice machiaj finit, investeste intr-un fard de obraz de calitate. Alege-ti fardul intr-o nuanta apropiata tenului tau si nu-l aplica in exces.

Sursa: www.benessere.ro