Terapia oxigen-ozon

Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze. Printr-o amestecare perfecta se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului in interiorul corpului, se pot reduce inflamatiile si se regleaza pH-ul activandu-se circulatia sangelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atat local, cat si general pe o suprafata mai larga.

Efectele benefice ale terapiei oxigen-ozon

O serie de studii stiintifice efectuate in Germania au aratat ca terapia celor doua gaze este sigura si eficienta in diferite cazuri. Primul efect benefic care apare consta in faptul ca se reduce durerea si inflamatia intr-un mod rapid. Amestecul de gaze odata injectat local creste schimbul de oxigen din tesuturi si accelereaza eliminarea toxinelor.

Daca se priveste mult mai departe se poate constata ca atat la nivel local, cat si general, terapia oxigen-ozon este eficienta in combaterea virusurilor, fungilor, bacteriilor si stimuleaza sistemul imunitar. Un alt efect benefic pe care-l ofera aceasta terapie consta in scaderea concentratiei de acid uric din sange si influenteaza catabolismul grasimilor.

Trei metode eficiente de administrare a amestecului

Exista trei metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon.
Prima metoda se numeste terapie locala deoarece gazele sunt injectate local cu ajutorul unei seringi direct in muschiul inflamat. O scadere semnificativa a dureri are loc inca din primele sedinte.

Cea de-a doua metoda este generala si lipsita de dureri. O cantitate de 250 ml de sange provenit de la pacientul in cauza este amestecata cu o proportie de oxigen-ozon de concentratie cunoscuta. Amestecul sange-gaze este administrat din nou bolnavului prin sistemul endovenos. Intreg procesul dureaza o ora si este lipsit de dureri.

A treia metoda, cunoscuta si sub denumirea de terapia capilara, este folosita pentru eliminarea nervurilor mici superficiale. O doza de oxigen-ozon este injectata cu ajutorul unui ac subtire sub piele. Capilaritatile evidente dispar imediat. Injectiile cu gaze nu formeaza leziuni secundare.

Durerea musculara din timpul diminetii

Terapia oxigen-ozon este folosita in cele mai diferite cazuri si rolul principal este de a reduce durerea si inflamatiile acute ale contractiei musculare. Este foarte folositoare in cazurile in care pacientul are o blocare de nivel vertebral, iar orice miscare este realizata cu dificultate. O astfel de terapie este indicata pacientilor care dimineata se trezesc cu durere musculara sub forma de paralizie. Ultimele studii au aratat ca amestecul de gaze oxigen-ozon poate face adevarate minuni prin injectare atunci cand este vorba de celulita.

Ozonul este un drog medical

Ozonul constituie o forma mai bogata de oxigen, dar in cele mai multe cazuri poate actiona ca si otrava. De-a lungul timpului, cercetarile au continuat si s-a putut obtine o forma speciala, ozon medical - un drog care este folosit numai in scopuri medicinale in cantitati bine stabilite. Ozonul medical se dizolva de 15 ori mai repede in sange decat oxigenul imbunatatind fluiditatea si stimuland sistemul imunitar. O terapie foarte cunoscuta ce foloseste ozonul ca materie principala este terapia Dermozon.

Aceasta este folosita in tratamentele externe, in dermatologie pentru vindecarea eczemelor, caz in care pacientul are corpul acoperit ermetic cu o plasa de plastic prin care se injecteaza ozon. Bacteriile, virusurile si fungii ce se gasesc pe suprafata pielii sunt distrusi. Datorita progresului tehnic terapiile care implica amestecurile de oxigen-ozon nu prezinta riscuri pentru pacient.

Sursa: Alpha Medical Center