Evitati afectiunile dentare ale copiilor!

1. Folositi pasta de curatat dintii pentru copiii cu o varsta foarte frageda.

2. Puneti doar o picatura de pasta pentru copii pe periuta atunci cand se spala pe dinti.

3. Luati in calcul toate sursele de ingerare a fluorului inainte de a cere suplimente de fluorura de la medicul pediatru sau dentist.

4. Evitati sa administrati orice suplimente de fluorura copiilor pana la varsta de 6 luni.�

Care este cea mai buna pasta de dinti pentru copilul meu?

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea dinti sanatosi este o igiena orala corecta. Multe pasta de dinti si/sau produse ce confera stralucire dintilor pot dauna zambetelor copiilor. Acestea contin abrazivi duri care pot eroda smaltul dintilor de lapte.

Atunci cand cautati o pasta de dinti pentru copilul dumneavoastra asigurati-va ca alegeti una care este recomandata de catre asociatiile profesionale ale medicilor stomatologi. Aceste paste de dinti au fost testate pentru a putea fi folosite in siguranta.

Nu uitati, pentru a evita ingerarea unei cantitati mari de fluoruri, copiii trebuie sa expectoreze pasta de dinti dupa periaj. Daca se ingereaza o cantitate prea mare de fluorura, poate aparea starea de asa-zisa fluoroza.

Daca copilul dumneavoastra este prea mic sau nu poate expectora pasta de dinti, dati-i sa foloseasca o pasta de dinti fara fluor, sa nu foloseasca pasta de dinti sau sa foloseasca doar o picatura.