Trei asistente, concediate pentru neglijenta dupa ce o fata dintr-un centru a scos ochii altei fete

Trei asistente de la Centrul de Plasament nr.6 "Sf.Andrei" din localitatea Jucu, judetul Cluj, vor fi concediate in urma unei anchete in urma careia s-a stabilit ca se fac vinovate de neglijenta dupa ce, in urma cu o saptamana, o fata retardata psihic i-a scos ochii unei alte fete, paralizata.

In plus, potrivit unui comunicat de presa de luni al Consiliului Judetean Cluj, institutie in subordinea careia se afla Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, conducerii centrului de la Jucu i s-a cerut ca, in cel mult o saptamana, sa prezinte un plan de masuri care sa duca la evitarea unor astfel de situatii.

"La Centrul de Plasament nr.6, Sf.Andrei-Jucu, in data de data de 08.06.2009, un copil suferind de sindromul Klipel Feil (retard neuropsihic sever) a atacat si ranit grav un alt copil, care suferea, pe langa afectiunea psihica grava, de o paralizie care a imobilizat-o la pat. In urma finalizarii anchetei de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a dispus ca, in termen de sapte zile, conducerea centrului de plasament sa intocmeasca un plan de masuri pentru prevenirea situatiilor care pun in pericol securitatea si integritatea beneficiarilor centrului. Totodata, comisia a stabilit ca celor trei asitente care s-au facut vinovate de neglijenta in activitate sa li se desfaca contractul de munca”, se arata in comunicatul de presa de luni al CJ Cluj.

Centrul de Plasament nr.6 ,,Sf.Andrei-Jucu” se afla sub autoritatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj si are 52 de copii si tineri internati si 53 de angajati.

"Din cei 52 de beneficiari ai centrului, 14 sunt total dependenti de ingrijirea altor persoane, 28 partial dependenti si 10 total independenti. Dintre acestia, zece au frecvente crize de agitatie psihomotorie, iar alte zece persoane au crize rare, toti acestia necesitand o atentie si vigilenta sporita din partea personalului”, se mai precizeaza in comunicat.