Tarife majorate si taxe noi pentru pacientii de la Spitalul de Urgenta Barlad

Conducerea Spitalului de Urgenta Barlad a decis majorarea pretului pentru anumite servicii si a introdus o serie de taxe noi, cu scopul de a completa veniturile bugetare, transmite corespondentul NewsIn.

Managerul spitalului, Dionisie Lefter, a declarat ca decizia a fost luata, pentru ca unitatea sa poata face fata cheltuielor, dupa ce bugetul alocat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a fost diminuat considerabil. “Daca in cursul anului trecut a fost alocata suma de 500 miliarde lei vechi, cu tot cu rectificatile din cursul anului, acum situatia e dramatica, avem alocate doar 200 miliarde lei vechi, ceea ce inseamna foarte putin. Abia reusim sa asiguram cheltuielile minime cu salariile angajatilor, materialele sanitare si medicamentele necesare.

Am fost nevoiti practic sa luam o serie de masuri si in Consiliul de Administratie s-a decis majorararea unor taxe si introducerea altora, pentru anumite servicii. Sumele pe care le vom strange nu sunt foarte mari, dar orice banut e binevenit. Daca pana acum se adunau intr-o luna intre 6.000 - 10.000 lei, acum speram sa dublam aceste sume si sa colectam 20.000 lei”, a declarat marti, managerul Spitalului de Urgenta Barlad, Dionisie Lefter.

Taxa pentru intocmirea documentelor de internare a fost majorata de la patru la zece lei. Pentru eliberarea unor documente la cererea pacientului, la externare, taxa este de 20 de lei, fata de cinci lei cat se platea pana acum, iar pentru cei care parcheaza masina in curtea spitalului, parcarea s-a majorat de la doi lei la cinci lei pe ora. in afara de aceste majorari, au fost introduse tarife pentru anumite servicii, cum ar fi taxa de imbalsamare de 50 de lei, pentru desfasurarea unor activitati de marketing, prezentari produse ori servicii medicale, cate 100 de lei.

Pacientii care doresc un confort sporit pot sta in rezerve cu doua paturi, televizor si grup sanitar, dar trebuie sa plateasca cate 40 lei zi. Majorarea tarifelor si perceperea noilor taxe, au fost aplicate de la inceputul lunii iunie.

Sursa NewsIn