Calmati durerile de dinti cu tratamente naturiste

Introducere

Durerile de dinti sunt, se spune, cele mai greu de suportat dintre toate durerile. Ele indica prezenta unei carii, a unei infectii sau inflamatii ale gingiilor sau a dintilor. In continuare vom discuta despre metodele de prevenire si de tratare cu ajutorul tratamentelor naturiste a durerilor de dinti.

Cum sa prevenim aparitia durerilor de dinti?

1. Mentineti-va dintii sanatosi spalandu-i cel putin de 2 ori pe zi si preferabil de fiecare data dupa ce mancati. Folositi ata dentara pentru a indeparta particulele alimentare dintre dinti.
2. Reduceti aciditatea din gura de la sfarsitul mesei, incheind gustarea cu alimente antiacide naturale cum sunt alunele si branza. De asemenea puteti combate aciditatea si clatind gura cu apa.
3. Reduceti consumul de carbohidrati rafinati cum ar fi faina sau zaharul deoarece acestea ajuta la formarea tartrului si ridica nivelul acidului din gura.
4. Preveniti activitatea bacteriana clatind zilnic gura cu cateva picaturi de tinctura de smirna intr-un pahar cu apa.
5. Beti des ceaiuri deoarece acestea sunt o sursa buna de fluor, mineral care lupta impotriva cariilor. De asemenea ceaiurile mai contin tanin care combate activitatea bacteriana de la nivelul bucal.
6. Consumati telina deoarece aceasta indeparteaza tartrul prin efectul sau abraziv.

Cum tratam natural durerile de dinti?

- Daca va dor dintii, daca aveti gingiile inflamate sau daca aveti dureri de la un abces aplicati o compresa fierbinte timp de 5 minute la fiecare jumatate de ora, dupa care clatiti gura cu apa sarata calduta.
- Ceaiurile de hamei, valeriana sau de laptuci salbatice alina durerile dentare pentru ca au efect calmant asupra sistemului nervos.
- Puneti un tampon de vata inmuiata in tinctura de echinaceea sau ulei de cuisoare (cuisoarele contin un anestezic folosit adesea de medicii stomatologi numit eugenol) pe dintele afectat.
- Mestecati scoarta de frasin galben sau aplicati o pasta din scoarta pisata amestecata cu putina apa...[citeste tot articolul]