Corectarea implanturilor mamare

Descriere
Chirurgia pentru verificarea implanturilor mamare are rolul de a corecta procedura gresita anterior care fie a creat o problema cosmetica, fie a expus pacientul la riscuri. Acest tip de procedura implica de obicei inlaturarea si repozitionarea implanturilor mamare pentru a corecta complicatiile. Cele mai des intalnite probleme includ subtierea capsulei in care sunt introduse implanturile, sensibilitatea sau pierderea sensibilitatii la nivelul mamelonului, rupturi si chiar simptome ale unor dereglari ale sistemului imunitar.

Durata
1-3 ore.

Efecte secundare
Imediat dupa operatie, oboseala, dureri. Posibile infectii.

Recuperare
Pentru o recuperare rapida si sanatoasa, este important sa urmati instructiunile medicului. Cicatricile pot ramane colorate pentru mai multe saptamani, dar dupa o perioada vor incepe sa dispara. Sanii pot sa para la fel de tari si de nenaturali in timp ce sunt umflati, dar vor reveni cat mai aproape de normal. In timpul primelor zile de dupa operatie ati putea incerca sa miscati cat mai putin bratul pentru a preveni separarea muschilor de celelalte tesuturi. Sunt scoase bandajele dupa 1 saptamana pana la 10 zile.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1-2 saptamani.

Riscuri
Posibilitatea unor hematoame, subtieri ale capsulelor in care sunt inserate implanturile, sensibilitate sau pierderea sensibilitatii mamelonului, rupturi si chiar simptome ale unor dereglari ale sistemului imunitar.

Rezultate
Pe termen lung; dar trebuie sa consultati medicul periodic pentru a va asigura ca implanturile nu va pun in pericol sanatatea.

Tehnica
Incizia si asezarea sunt similare cu cele ale augmentarii sanilor. In functie de preferinte si de recomandarile medicului, incizia poate fi facuta in unul dintre urmatoarele locuri: cuta de sub san, in jurul areolei, in zona axilara sau transombilical. Medicul va inlatura implanturile anterioare si va pozitiona noile implanturi in aceeasi zona. In functie de factori diversi, aceastea pot fi plasate direct sub muschii pieptului, sau direct sub sani. Doctorul va fi atent la plasarea implanturilor pentru a nu mai fi necesara inca o corectare ulterioara.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Generala