Caderea parului poate indica o afectiune a organismului, sustin dermatologii

In fiecare saptamana, intre doi si 10 pacienti care se prezinta la dermatolog au probleme legate de caderea parului, ce poate fi cauzata de mai multe afectiuni, de la dereglari hormonale la chisturi ovariene si sifilis, potrivit medicilor specialisti din domeniu.

"Caderea a peste 100 de fire de par pe zi poate indica o afectiune a organismului. Fie este vorba despre o afectiune a scalpului, fie o dereglare hormonala, un chist ovarian, sifilis sau alte boli care pot determina caderea excesiva a parului", a declarat, joi, dr. Rodica Olteanu, medic dermatolog la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Potrivit Rodicai Olteanu, pe langa tratamentul pentru tratarea afectiunilor ce determina si caderea parului, este recomandata folosirea suplimentelor nutritive care contin minerale, zinc si vitamine. "in special in cazul pacientilor care urmeaza tratamente cu citostatice, care favorizeaza caderea parului, se recomanda si administrarea de suplimente nutritive, sampoane speciale impotriva caderii parului si produse farmaceutice eficiente in acest sens", a mai spus medicul dermatolog de la Spitalul Floreasca.

Dermatologii mai recomanda si o dieta variata, formata din peste, fructe de mare, germeni de grau si salate.

In categoria farmaceuticelor pentru prevenirea caderii parului a intrat, joi, si o noua gama de produse Revalid.