Program pentru o silueta de invidiat

Foame si apetit: deosebiti-le

Pentru a ramane supla, este suficient sa va ascultati foamea si sa nu cadeti in cursele apetitului. Acest lucru ar putea parea simplu. In plus, trebuie sa stiti sa faceti diferenta intre cele doua.
De obicei, acesta este motivul pentru care luati in greutate: aveti tendinta de a manca pentru a va satisface apetitul mai mult decat pentru a va controla foamea.

Mecanismul foamei

Foamea este o senzatie fizica naturala; aproape un reflux. Cand stomacul este gol si cand rezervele energetice sunt in scadere, anumiti neuro-transmitatori ai creierului declanseaza senzatia de foame.
De exemplu, noaptea rezervele noastre de hidrat de carbon si de zahar sunt in scadere. Cand ne trezim, unul dintre neuro-transmitatori (neuropeptida Y) actioneaza pentru a semnala aceasta lipsa. De aceea, in aceste momente, avem adesea nevoie de paine, de cereale sau de zaharuri rapide. Apoi, pe masura ce stomacul de umple, alti neuro-transmitatori semnaleaza organismului ca ne putem oprin din mancat. Senzatia de foame dispare si este inlocuita de cele de satietate si de buna-dispozitie.

Principii importante:

- Mancati numai cand va este foame.
Indicii: zgomote ale stomacului, salivare abundenta, iritabilitate.
- Invatati sa va opriti cand va simtiti satule, indiferent daca mai aveti alimente in farfurie.

Stapaniti foamea brusca

Chiar si in meniurile echilibrate, se intampla cateodata ca o foame imprevizibila sa puna stapanire pe noi in anumite momente ale zilei. Nimic grav daca cedam intr-un mod inteligent.

Pofta de rontait este, din nefericire, frecventa in timpul unui regim si poate sa apara in mijlocul diminetii, dupa-amiaza sau seara, pentru cei care se culca tarziu.

Limitati pagubele:
A evita sa mancati orice, sub influenta foamei, poate fi destul de simplu. Este suficient sa aveti ceva de mancare la indemana in cazul in care va vor rapune golurile din stomac, ceva care va va afecta silueta.

Acasa
Trebuie sa pastram intotdeauna in frigider:
- Oua fierte tari, pentru numarul lor mic de calorii si capacitatea lor de a satura;
- Branza de vaci dietetica, pe care o combinati cu mirodenii (menta sau busuioc);
- Legume proaspete crude, taiate in bucati, al caror gust natural veti invata sa-l apreciati: conopida, morcovi rosii, ridichi si chiar catrsaveti.

La birou
Lasati putin loc in sertar pentru:
- un baton de cereale;
- un mar;
- cateva patratele de ciocolata neagra (pentru a va satisface un capriciu);
- o sticla de apa minerala pentru ca senzatia de foame este adesea, de fapt, o senzatie de sete.

Importanta Micului-Dejun

Un adevarat mic-dejun trebuie sa fie consistent si echilibrat pentru a aduce organismului toata energia necesara pornirii sale dupa noapte si mentinerii in stare functionala pana la pranz.
Pentru a face fata mentinandu-va silueta, puteti alege:
- o cafea sau un ceai (neindulcit sau cu indulcitori);
- doua felii de paine integrala cu un pic de unt;
- branza de vaci sau iaurt;
- o portocala;
In plus, puteti integra proteine:
- un ou fiert sau o felie de jambon slab.

Alegeti crema de slabit potrivita

Cremele de slabit sunt indispensabile in regimurile de slabire.Promisiunile produselor de slabit sunt din ce in ce mai cautate. Normal, nu avem toate aceeasi morfologie si nici aceleasi nevoi. Cum sa facem o buna alegere?

Indepartati rotunjimile
Obiectiv: a obtine o pierdere in centimetri (in jurul coapselor si taliei) si a reduce celulita care s-a localizat in tesuturi.
Indicatii: produsele de ingrijire pentru slabit actioneaza asupra mecanismelor din tesutul adipos: limiteaza lipogeneza (formarea grasimilor) si activeaza lipoliza (eliminarea lor). Prin cremele anticelulitice obtinem o actiune mult mai exacta a substantelor care activeaza microcirculatia sangvina.

Dezumflati
Obiectiv: a scapa de senzatia de greutate de la nivelul membrelor inferioare, a va debarasa de umflaturile dezagreabile.
Indicatii: alegeti formulele care elimina apa. Ele lupta impotriva retentiei de apa si pun in miscare microcirculatia lenesa, gratie prezentei activilor vegetali foarte eficienti: rucus, castan salbatic sau coacaze.

Redati fermitatea pielii
Obiectiv: a tonifia pielea si a limita relaxarile cutanate cauzate de variatiile de greutate.
Indicatii: alegeti produsele de infrumusetare care actioneaza la suprafata, pentru un efect imediat si in profunzime, redand fermitatea fibrelor de colagen pe termen lung.

Sporiti eficacitatea cremelor

Trebuie sa cunoasteti cateva reguli pentru a face evident efectul ingrijirilor si a facilita penetrarea ingredientelor active.
- aplicati crema dimineata si seara: laboratoarele au inregistrat rezultate tinand cont de acest protocol;
- incalziti produsul in maini inainte de a-l aplica (in afara celor cu efect racoritor);
- utilizati produsul de slabit chiar dupa dus sau baie: substantele active patrund mai bine, caldura dilatand porii pielii;
- faceti un gomaj chiar inainte de (aproximativ de 2 ori pe saptamana pentru a elimina celulele moarte care impiedica patrunderea ingredientelor active);


Material preluat si adaptat din cartea "60 de sfaturi pentru o silueta ideala. Impotriva kilogramelor in plus si a depresiei", autor: Copyright Marie Claire, editura House of Guides.