Decesul fetitei de 13 ani din Mizil ar fi fost provocat de antibioticele administrate dupa operatie

Fata in varsta de 13 ani care a murit la Spitalul din Mizil suferea de o malformatie cardiaca, iar decesul ar fi survenit in urma administrarii de antibiotice dupa operatia de apendicita de marti, arata primele rezultate ale necropsiei, transmite corespondentul NewsIn.

"Pacienta suferea de o malformatie cardiaca - miocardiopatie acuta - aceasta fiind cea care a declansat o insuficienta cardio-respiratorie, care a provocat, la randul ei, un edem pulmonar", a precizat, miercuri, pentru NewsIn, doctorul Gerard Sima, de la Serviciul de Medicina Legala Prahova.

El a adaugat ca fetita a fost supusa, inainte de operatia de apendicita, tuturor analizelor specifice, iar toate procedurile si manevrele medicale au fost facute corect. "Decesul a survenit la aproximativ o ora dupa interventia chirurgicala. Vorbim asadar despre o boala de inima care s-a declansat dupa operatie, de la niste antibiotice administrate preventiv", a explicat Sima.

Atat Colegiul Medicilor, cat si Autoritatea de Sanatate Publica Prahova au inceput, miercuri, anchete in acest caz.

"Asteptam acum rezultatele examenului histopatologic, care vor completa necropsia si care vor fi gata in doua saptamani, si apoi putem trage o concluzie clara in acest caz", a precizat miercuri directorul Autoritatii de Sanatate Publica Prahova.

Si Colegiul Medicilor Prahova s-a autosesizat in acest caz. "Maine (n.r. joi) avem sedinta de birou si vom da drumul la acte pentru ancheta – declaratiile doctorilor, foile de observatie, tot ce inseamna acte medicale pentru a incepe ancheta", a declarat directorul Colegiului, Simona Schnelbach.

O fata in varsta de 13 ani a murit, marti, la scurt timp dupa ce a fost supusa unei operatii de apendicita. "Operatia si anestezia au decurs bine, la 10 minute dupa ce a fost scoasa din sala de operatie si dusa la Terapie Intensiva a facut stop cardiorespirator si a decedat. Probabil de la vreo substanta anestezica, o sa aflam adevarul dupa ce va fi vazut de medicul de la Medicina Legala", a declarat, miercuri, medicul Romeo Margarit, de la Spitalul din Mizil.