Conserve de peste sechestrate in Dambovita, dupa ce un argesean a murit de botulism

Peste 220 de conserve de peste provenite din Thailanda au fost retrase dintr-un depozit din Targoviste, masura fiind luata dupa ce sase argeseni, care au consumat conserve de peste cumparate de la un magazin satesc, s-au intoxicat cu toxina botulinica, iar unul dintre ei a decedat.

Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare Dambovita, Sandu Tolea, luni au fost puse sub sechestru 220 de conserve de peste, provenite din Thailanda, masura mentinandu-se pana ce va fi gata buletinul de analiza al acestora. Tolea a precizat ca aceste conserve provin dintr-un depozit din municipiul Targoviste, niciuna dintre acestea nefiind distribuita in magazinele din judet, transmite corespondentul NewsIn.

“Populatia din judetul Dambovita nu trebuie sa-si faca griji, pentru ca sunt puse sub sechestru. N-a fost o distributie prea mare”, a precizat Tolea.

Directia Sanitar Veterinara Arges a dispus sechestru asigurator, marti, pe un lot de 900 de conserve dintr-un hypermarket din Pitesti si pe alte 10.000 de conserve dintr-un depozit din judetul Ilfov. Cele sase persoane au consumat trei conserve de peste cumparate de la un magazin satesc, care s-a aprovizionat cu marfa dintr-un hypermarket pitestean. Unul dintre cei care au consumat din conservele respective, un barbat de 44 de ani de ani, a decedat in urma intoxicatiei.