Ofiterul Octavian Viorel Mihai a murit inainte de a ajunge la spital, din cauza unei hemoragii

Maiorul Octavian-Viorel Mihai ranit, luni, in urma unei explozii intr-unul din laboratoarele Centrului de cercetare stiintifica pentru aparare din Bucuresti, a ajuns mort la spitalul de urgenta Bagdasar-Arseni, din cauza leziunilor multiple si hemoragiilor masive, potrivit medicilor.

Aflat in stare deosebit de grava, cu numeroase leziuni, printre care cea mai importanta si cea care a cauzat moartea fiind leziunea la artera femurala, dar si arsuri de gradul 2-3, pacientul nu a mai putut fi resuscitat.

Ofiterului i s-a acordat primul ajutor de catre medicul unitatii si apoi a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti pentru asistenta medicala specializata. Pacientul nu a putut fi resuscitat, in ciuda incercarilor medicilor.

Ofiterul avea 37 de ani si era angajat al centrului din anul 2004. indeplinea functia de sef sectie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive si Incendiare si avea calitatea/abilitatea de a efectua operatiuni cu pulberi si explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnica Militara in 1993, specializarea explozivi, pulberi si combustibili speciali.

In cadrul Agentiei de cercetare pentru tehnica si tehnologii militare, care subordoneaza acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente, potrivit Ministerului Apararii Nationale.

Imprejurarile producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusa de seful de stat major al unitatii.