Cristi Minculescu va primi, in martie, o parte din ficatul sotiei sale

Solistul formatiei Iris, Cristi Minculescu, diagnosticat cu polichistica hepato-renala, va suferi, cel mai probabil in luna martie, in Germania, interventia chirurgicala prin care ii va fi transplantat ficat de la sotia sa, a precizat, sambata, pentru NewsIn, medicul Dorin Sandesc.

"In Germania au fost efectuate testele de compatibilitate in vederea transplantului hepatic, care au iesit in regula. Mai ramane de efectuat o analiza care sa confirme ca bucata de ficat pe care o poate dona sotia sa, Rodica, este suficienta in raport cu greutatea corporala a lui Cristi Minculescu. Din echipa care va realiza transplantul va face parte si un medic roman", a precizat dr. Sandesc, medicul timisorean care l-a consultat periodic pe Minculescu si este prieten cu acesta.

Cristi Minculescu s-a intors, sambata, din Germania, si se afla, in prezent, sub tratament. Artistul sufera de o boala genetica numita polichistica hepato-renala, iar sotia artistului si-a dat acordul sa doneze o parte din ficat. "Boala, care cauzeaza multe chisturi pe ficat si rinichi, a fost mostenita de la tatal sau si a evoluat in ultima perioada. Chisturile s-au marit si au inceput sa afecteze functiile hepatice", a explicat dr. Dorin Sandesc.

Din cauza starii sale de sanatate, trupa Iris a anulat concertele programate in aceasta perioada. Ultimul spectacol al trupei Iris a avut loc pe 15 decembrie, pe scena Teatrului National din Bucuresti, cand trupa a cantat alaturi de soprana Felicia Filip.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, canta in Iris din anul 1980 si este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. In 2007, la implinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu si colegii sai au fost decorati de presedintele Traian Basescu.