Contraceptivele orale sunt eficiente in tratarea unor boli de piele si reduc pilozitatea excesiva

Pilulele contraceptive reprezinta un tratament suplimentar eficient impotriva acneei, seboreei si pilozitatii excesive, potrivit unui studiu efectuat de compania farmaceutica Gedeon Richter.

"Datorita hormonilor din compozitia pilulelor contraceptive, acestea s-au dovedit foarte eficiente in tratarea acestor afectiuni, deoarece actioneaza asupra cauzei hormonale care duce la aparitia acneei, seboreei sau pilozitatii excesive”, a declarat brand manager-ul Gedeon Richter Romania, Adriana Toader. Noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.

Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite astfel incat tipul de molecula din pilule a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de aproximativ cinci ori mai mica fata de cea folosita in anii precedenti.

In afara de prevenirea sarcinii, contraceptivele orale mai aduc ca beneficii pentru organism, reglarea menstruatiei si reducerea sindromului premenstrual.