Antidepresivele in timpul sarcinii

Administrarea de antidepresive in timpul sarcinii pot creste riscul nasterii de bebelusi cu deficiente la nastere, dar cercetatorii sustin ca aceste cazuri sunt rare.

Descoperirile recente releva ca antidepresivele nu sunt cauza principala a deficientelor fizice la nou-nascuti.
Totusi cercetarile nu au fost efectuate pe suficienti subiecti pentru a evalua in mod adecvat riscurile efectelor antidepesivelor administrate in timpul sarcinii, si nici nu includeau informatii relevante precum perioada si doza in care au fost administrate acestea. De asemenea studiile nu au evaluat nici efectele comportamentale.
Cercetari anterioare au descoperit ca belelusii devin mai putin comunicativi si retrasi daca au fost expusi antidepresivelor cat timp se aflau in pantecul mamei.

Pe parcursul studiului, cercetatorii, au intervievat mame a peste 9.500 de copii cu deficiente de la nastere (mai ales fisuri ale boltei palatine si probleme cardiace). Au descoperit ca, nou-nascutii mamele care au folosit antidepresive pe parcursul sarcinii nu prezentau un risc mai ridicat decatcopii mamelor care nu au luat antidepresive.