Vaccinul care ajuta la prevenirea rinitei alergice

Cercetatorii promit ca in mai putin de 2 ani vor da in folosinta vaccinul care previne aparitia rinitei alergice sau „febra fanului”, cum mai este numita. Spre deosebire de actuala optiune de tratament care consta in injectarea a 90 de preparate in decurs de 3-5 ani, vaccinul presupune administrarea a 4 preparate injectabile in decurs de 3 saptamani.

Oamenii de stiinta au dezvoltat si ipoteza ca vaccinarea timp de 3 ani consecutivi conduce la vindecarea definitiva a rinitei alergice, insa sunt necesare o serie de teste pentru a confirma aceasta ipoteza. Totodata, acestia sustin ca vaccinul poate conduce si la reducerea riscului aparitiei astmului – afectiune despre care se stie ca este de 3 ori mai frecventa in randul pacientilor cu rinita alergica.

Vaccinul actioneaza la nivelul sistemului imunitar, dand nastere unor raspunsuri pozitive si rapide impotriva rinitei alergice.

Keith Carter, cel care a creat vaccinul, sustine ca acesta actioneaza rapid si este mai usor de administrat in comparatie cu tratamentele recomandate momentan – preparate injectabile, tablete si spray-uri. „Rinita alergica are un impact profund negativ asupra oamenilor iar vaccinul este o arma care conduce sigur la o stare de bine”.