Consumul regulat de ciuperci si ceai verde reduce riscul cancerului mamar

Potrivit unui studiul realizat in Australia la Universitatea Perth, consumul de ciuperci scade riscul aparitie cancerului mamar.
Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care consuma o data pe zi ciuperci prezinta cu risc cu 64% mai mic de a dezvolta cancer de san, iar in cazul in care sunt consumate ciuperci uscate efectul protector al acestora este redus la jumatate.
De asemenea, studiul a scos la suprafata ca femeile care combina dieta cu ciuperci cu consumul regulat de ceai verde beneficiaza de un efect protector impotriva cancerului mamar de pana la 90%.

Cu toate ca ciupercile sunt extrem de eficiente in prevenirea acestei tumori, cercetatorii sustin ca descoperirile nu demonstreaza ca ciupercile pot stopa aparitia cancerului mamar; pentru a confirma acesta posibilitate sunt necesare mult mai multe studii.
Studiile de laborator realizate pe animale au demonstrat ca ciupercile detin proprietati anti-cancerigene, motiv pentru care actioneaza similar cu medicamentele folosite in tratarea cancerului mamar.

Cercetatorii de la Universitatea din Perth, Australia, au studiat peste 2000 femei din China. Tinand cont de factorii care contribuie la aparitia cancerului, cum ar fi: obezitatea, sedentarismul si fumatul acestia au analizat importanta regimului alimentar. Astfel, au descoperit ca persoanele care consumau 10 g sau mai mult de ciuperci proaspete sau uscate pe zi prezentau un risc mult mai scazut de a suferi de cancer mamar. Totodata, in raport cercetatorii au notat ca si ceaiul verde consumat zilnic joaca un rol important in prevenirea cancerului mamar.
Luna trecuta, o echipa de cercetatori din California a inceput un studiu pentru a vedea daca administrarea de 2 ori pe zi, timp de o luna, a unui extract din ciuperi previne recidivarea cancerului la san.