Viagra si alte medicamentele pentru disfunctii erectile ajuta organismul sa lupte cu cancerul

Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului Kimmel, de la Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite, medicamentele pentru disfunctii erectile ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva celulelor canceroase.
Cancerul reuseste de obicei sa se apere de celulele albe din sange prin producerea unui strat de substante care ascund tumoarea.
Sildenafil, produsul din componenta Viagrei - si alte medicamente pentru disfunctii erectile reduc o parte dintre aceste substante, permitand sistemului imunitar sa actioneze asupra celulelor canceroase.
Teste efectuate la Johns Hopkins releva faptul ca medicamentele pentru disfuncii erectile reduc, in medie, de 2-3 ori dimensiunile tumorilor in cazul implantului la soareci de celule canceroase de la colon sau san, aratand ca medicamentele pentru disfunctii erectile ajuta sistemul natural de aparare al organismului sa lupte cu boala.
Testele de laborator efectuate pe celule canceroase prelevate de la om au dat rezultate similare si astfel s-a planificat efectuarea unor teste clinice in viitorul apropiat.
Specialistii au in vedere si cercetari in ceea ce priveste efectele medicamentelor pentru disfunctii erectile in cazul cancerului de prostata.
Profesorul Ivan Borello de la Institutul Johns Kopkins sustine ca medicamentele pot ajuta si la prevenirea riscului de aparitie a cancerului dupa indepartarea celulelor canceroase pe cale chirurgicala, administrate in acelasi timp cu chimioterapia.
Cercetatorii au declarat ca medicamentele au un efect pozitiv asupra cancerelor care dezvolta tumori, dar si in cazul celor care se dezvolta in lichidele corpului, cum ar fi, de exemplu, leucemia.
Studiul aparut in Jurnalul de medicina experimentala este ultimul care arata si alte efecte sau utilizari ale sildenafilului in afara de cea pentru care este arhicunoscut, respectiv faptul ca duce la scaderea nivelului de oxid azotic, una dintre componentele stratului care protejeaza tumoarea canceroasa de sistemul imunitar.