Hepatita C se poate vindeca

Persoanele infectate cu virusul hepatitei C pot fi vindecate cu tratamentele actuale, au descoperit cercatatorii.
Tratamentul standard cu interferon si ribavirin distruge toti virusii detectabili la 99% dintre pacienti in maxim 7 ani.
Initial, tratamentul a dat rezultate vizibile, dar nu se stia daca virusul a fost distrus in totalitate si nu va mai reveni. Cercetatorii spun ca a fost o veste buna pentru pacienti, dar unii dintre acestia inca sufera din cauza bolii.
Numarul de cazuri de hepatita C diagnosticate in Marea Biritanie a crescut, acest lucru datorandu-se ratei ridicate de testare. Cresterea numarului de persoane infectate a crescut si in Romania. Si multi altii nu stiu ca sunt purtatorii acestui virus periculos.
Hepatita C este o boala grava care poate evolua spre ciroza hepatica, insuficienta hepatica si cancer hepatic. Insa tratamentul aplicat in stadiile incipiente ale bolii da, de obicei, rezultate foarte bune.
Profesorul Mitchell Shiffman, seful clinicii de hepatologie de la Universitatea Medicala Virginia Commonwealth si colegii sai au urmarit de-a lungul unei perioade mai mari de timp 1000 de pacienti care au luat tratamentul pentru a vedea daca virusul reapare.
Dupa injectiile cu interferon, simplu sau in combinatie cu ribavirin, doar 8 pacienti au avut rezultate pozitive la testul pentru depistarea virusului hepatitei C.
Referitor la acesti 8 pacienti nu se stie exact daca a fost vorba despre o revenire a virusului sau a fost vorba despre o reinfectare.
Aceste rezultate sunt de o importanta deosebita deoarece se intampla foarte rar in cazul bolilor de natura virala sa se ajunga la o vindecare completa.