Beneficii pentru sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin formule inovatoare

Dr. Monica Darmanescu, medic primar dermatolog
Dermaceutica

Stiai ca zincul este un oligoelement de care au nevoie suplimentar vegetarienii?

Din ce surse ne putem lua cantitatea necesara de zinc? In special alimentele bogate in proteina de origine animala contin din belsug acest mineral esential. Alte surse de zinc bune sunt: fasolea, cerealele integrale si produsele lactate. Vegetarienii necesita uneori cu 50% mai mult zinc decat non-vegetarienii.

Corpul unui adult conine aproximativ 2- 3 g de zinc, care poate fi regasit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Doza zilnica de zinc este de 10 mg pentru adulti. Zincul contribuie la metabolismul normal al vitaminei A, regland nivelul si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat si apoi, transportata in toate tesuturile, mai ales la nivelul dermului.

Stiai ca zincul, mineralul care te face sa radiezi de frumusete, iti reda stralucirea parului si a unghiilor? Acest oligoelement este esential pentru celulele care se divid si se dezvolta rapid, asa cum sunt celulele pielii, ale parului si ale unghiilor.

La randul ei, vitamina C intervine in sinteza de colagen, ajutand astfel pielea sa fie supla, elastica si ferma. in lumea vitaminelor si a mineralelor, vitamina C castiga, detasat, concursul de popularitate. Daca ar fi sa numim cel mai eficient aparator al tineretii, vitamina C este cea care se califica pentru acest titlu. Organismul nostru nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie de un aport provenit din alimentatie si din suplimentele alimentare.

Mineralele sunt elemente esentiale, fara de care viata nu ar exista. Alaturi de vitamine, substanele minerale intra in componenta hranei si sunt necesare in formarea tesuturilor si in procesele biologice si fiziologice ale organismului.

Oligoelementele din compozitia suplimentului alimentar Fezivit C, fier si zinc, sunt catalogate a fi printre cele mai importante pentru sustinerea funcionarii organismului in parametri optimi.

Fierul este un oligoelement prezent la nivelul fiecarei celule din organismul uman. Cea mai mare parte din cantitatea de fier se gaseste in hemoglobina din eritrocite, continutul de fier fiind de 2,3 g la femei si 3,5 g la barbati. Organismul absoarbe doar 10% din cantitatea de fier ingerata din alimente precum: carne, ficat, soia, ciocolata, spanac. Necesarul zilnic de fier este de 14 mg la adulti.

Eternul feminin este lumina eterna. Sub razele blande ale soarelui, noi, femeile suntem radiante. Ador florile, vara, soarele, piersicile, lanurile de grane galbene, linistea din gradina si rosul aprins. Nimic nu se compara cu un camp de maci care, in bataia brizei calde de vara, formeaza siluete ce par ca danseaza dupa soare. De la soare iau tot ce este mai bun, mai cald si mai stralucitor.

Ce este o raza de soare? Este starea de siguranta si incredere, doza de optimism, un zambet intr-un moment care poate dura o vesnicie, sau, poate doar o clipa in care sa fii tu. Nu degeaba expresia “esti soarele meu” evoca atat de multa dragoste si frumusete interioara.

In vacanta nu uita sa iti faci timp de un spa bine meritat! Rasfat si relaxare pentru fiecare. Ai grija de unghii si par deoarece sunt cartea ta de vizita. Pentru par si unghii

frumoase si sanatoase, FEZIVIT C nu trebuie sa lipseasca din trusa de vacanta.

Fezivit C descrie sinergia optima intre fier, zinc si vitamina C, elemente benefice ce sustin functionarea normala a organismului. Complexul de fier (sub forma biodisponibi

la Ferronyl), zinc (sub forma de lactat de zinc) si vitamina C, FEZIVIT C, marca Nutriensa, aduce picaturi de soare in viata ta, pentru ca tu sa te simti mai bine si sa fii mai frumoasa. Radiaza de frumusete si fa-i si pe ceilalti de langa tine sa straluceasca!

Fezivit C este un supliment alimentar. Cititi cu atentie prospectul.