Masca de protectie devine obligatorie in spatiile deschise aglomerate!

In contextul cresterii ingrijoratoare a numarului de cazuri de COVID-19, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu noul coronavirus. Astfel, de la 1 august masca de protectie va fi obligatorie in spatiile deschise unde exista un risc crescut de infectare. Acestea se vor stabili luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in anumite spatii (piete, targuri etc.) si in anumite intervale orare in care exista aglomeratie.

Restaurantele cu servire in aer liber nu isi vor mai putea desfasura activitatea intre orele 23:00 si 6:00. In afara acestui interval, se impune obligativitatea respectarii masurilor pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune precum si limitarea activitatilor care presupun interactiunea fizica intre clienti (de exemplu, dansul).

Se vor lua masuri si pe litoral. Pe plaja, de exemplu, distanta mai mica de 2 metri intre persoane si sezlonguri este permisa numai pentru soti si copii insotiti de adulti (parinti, bunici).

1.182 cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore. Record de pacienti internati la ATI

Este a opta zi cu peste 1000 de cazuri noi de coronavirus in Romania, in ultimele 24 de ore confirmandu-se 1.182 de imbolnaviri din 22.049 testari. 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. A crescut si numarul pacientilor internati in sectiile de terapie intensiva: 377.

Pana astazi au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 26.446 de pacienti au fost declarati vindecati si 3.870 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 30 de decese (15 barbati si 15 femei). Dintre acestea, 3 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 5 la categoria de varsta 50-59 ani, 9 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 11 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

Pacientii erau internati in spitalele din Botosani, Brasov, Dambovita, Gorj, Harghita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Prahova, Timis, Valcea, Vrancea, Ilfov si Bucuresti.

Vezi evolutia pandemiei de coronavirus pe judete

Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost inregistrate in judetele Prahova (101 imbolnaviri), Arges (98 imbolnaviri) si Dambovita (84 imbolnaviri).