Zece la suta dintre pasionatii jocurilor pe calculator sunt dependenti de acestea

Zece la suta dintre pasionatii jocurilor pe calculator sunt dependenti de acestea, a declarat Keith Bakker, fondatorul singurei clinici din Europa pentru tratarea dependentei de jocuri, citat de BBC.

Potrivit lui Bakker, obisnuinta de a juca la computer multe ore la rand este mai degraba o problema sociala decat una psihologica.

Singura clinica din Europa unde se trateaza aceasta dependenta, Smith & Jones Centre, se afla in Olanda, la Amsterdam. Oamenii care ajung in aceasta clinica, in majoritate copii, prezinta simptome similare cu cele ale dependentei de droguri, insa analiza in detaliu a cazurilor a aratat ca 90% dintre "pacienti" nu au nevoie de consiliere specifica, ci isi pot rezolva problema cu ajutorul parintilor si al pedagogilor.

Bakker mai spune ca o mare parte a dependentilor de jocuri pe calculator au ajuns in aceasta situatie din cauza neglijentei parintilor sau a izolarii la care au fost supusi de catre colegii de scoala. Pentru dependenti, clinica a dezvoltat noi programe prin care acestia sunt implicati in activitati care sa le dezvolte abilitatile de comunicare si relationare sociala, dandu-le astfel sansa de a-si reconstrui viata.

De la inagurarea din 2006, clinica din Amsterdam a tratat sute de tineri dependenti de jocurile pe computer.