Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Centrul Secom vine in intampinarea dorinei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente si personalizate prin aplicarea principiilor medicinei functionale si integrative.

Medicina functionala si integrativa se bazeaza pe analiza holistica a pacientului, pe identificarea si tratarea cauzelor, nu doar a simptomelor bolilor, elaboreaza tratamente personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient si stabilieste o relatie de parteneriat terapeutic intre pacient si medic.

Aplicabilitatea medicinei functionale si integrative in cancer

Chiar daca s-au inregistrat progrese majore in tratamentele medicale, cancerul continua sa fie o problema grava de sanatate in intreaga lume. Cancerul este o afectiune complexa, transformarea unei celule normale intr-o celula canceroasa si raspandirea in organism fiind cauzata de un numar mare de factori. Pentru a obtine rezultate benefice, tratamentele trebuie adaptate atat la natura complexa si multifactoriala a cancerului, cat si la cazul concret al fiecarui bolnav.

Solutii personalizate de tratament

Strategia „o masura unica se potriveste tuturor” nu este valabila in nicio afectiune, cu atat mai mult in cazul bolilor oncologice. In Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom ne concentram pe intelegerea individualitatii fiecarui pacient, pentru a-i oferi solutii personalizate de tratament, si nu retete standard!

Tratam un om cu o boala, nu boala unui om

Programele de tratament bazate pe fitoterapia stiintifica sunt complementare si integrate sigur si eficient celorlalte tratamente urmate de pacient. Sustinem o colaborare interdisciplinara intre medicina conventionala si medicina functionala pentru evaluarea si gestionarea bolilor cronice. Credem intr-o abordare holistica a pacientului, in intelegerea acestuia ca un intreg (nu doar ca un ansamblu de organe independente). De aceea, medicii Centrului aleg si etapizeaza programele de tratament si recomandarile nutritionale pe baza evaluarii holistice a pacientului.

Evaluarea holistica a pacientului

Evaluarea pe care o facem in cadrul Centrului analizeaza:

- Afectiunile cunoscute, investigatiile de laborator si imagistice, simptomele, tratamentele in desfaurare, antecedentele familiale de boala, factorii genetici, emotionali, mentali, spirituali, sociali si de mediu, atitudinea fata de boala, regimul alimentar, expunerea la toxine, traumele fizice, mentale si emotionale care pot afecta sanatatea pacientului.

- Dezechilibrele functionale si modificarile structurale ale sistemului digestiv, hormonal, imunitar, genito-urinar, respirator, cardiovascular, nervos, osteo-articular care au precedat sau pot duce la aparitia bolilor.

- Identificarea, prin diverse teste, a modificarilor functionale care au precedat sau pot duce la aparitia bolilor la nivel digestiv, endocrin, genito-urinar, imunitar, respirator, cardiovascular, nervos, osteo-articular, limfatic.

Medicii Centrului Secom aleg, dozeaza si etapizeaza administrarea produselor naturale pe baza celor mai noi descoperiri in domeniul fitoterapiei, a indicatiilor literaturii de specialitate, a rigorilor stiintei medicale si a cazului concret al pacientului.

Programele de tratament complementare

Aceste programe elaborate in cadrul Centrului Secom vizeaza:

- Reducerea mecanismelor folosite de celulele canceroase/neoplazice pentru proliferare, progresie si rezistenta la tratament. Pentru realizarea acestor obiective recomandam produse care ofera suport in reducerea inflamatiilor, a neoangiogenezei, disfunctiei mitocondriale, dezechilibrelor hormonale, stresului oxidativ, eliminarea/detoxifierea de compusi/lor toxici, pentru inducerea apoptozei, reglarea metabolismului glucidic, echilibrarea florei intestinale, imbunatatirea actiunii sistemul imunitar etc.

- Sustinerea diviziunii celulare normale

- Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor prin reducerea efectelor secundare ale chimio si radioterapiei, tratarea altor probleme de sanatate ale pacientului (diabet, HTA, hipercolesterolemie, afectiuni osteo-articulare, cardio-vasculare, respiratorii, obezitate etc.), cresterea nivelului de energie, reducerea durerilor, stresului, anxietatii, depresiei, insomniei induse de boala.

Nutritia functionala si integrativa

Aceasta este o componenta a medicinei functionale si are un rol major in reducerea cauzelor si a manifestarilor bolilor prin alimentele introduse in dieta. Malnutritia este o problema frecventa la pacientii cu cancer, cu consecinte negative asupra calitatii vietii, starii generale de sanatate, tolerantei si raspunsului la tratament. De aceea, in cazul pacientilor oncologici, evaluarea si managementul nutritional sunt esentiale.

In Centrul Secom, programele de nutritie recomandate se bazeaza pe evaluarea holistica si a alimentatiei pacientilor, sunt personalizate si sunt integrate tratamentelor alopate si naturale urmate de acestia, in scopul mentinerii si refacerii statutului nutritional, echilibrarii compozitiei corporale.

Monitorizare constanta

Dupa incheierea tratamentelor alopate, unii bolnavii se simt lipsiti de sprijin si se intreaba ingrijorati ce pot face pentru a reduce riscul reaparitiei cancerului si cum pot maximiza o supravietuire sanatoasa.

Programele de monitorizare stabilite de medicii Centrului Secom permit adaptarea tratamentelor naturale si a recomandarilor nutritionale la evolutia pacientilor si dupa incheierea tratamentelor conventionale.

Sunt vizate reducerea unor manifestari cum ar fi oboseala, problemele de memorie, durerile, neuropatia, anxietatea, depresia, insomnia, limfedemul, deficientele nutritionale, cu care unii pacienti se confrunta dupa incheierea tratamentelor alopate.

Medicina functionala, eficienta in afectiuni diverse

Poate beneficia de serviciile Centrului Secom orice persoana care sufera de boli acute sau cronice, cum ar fi artrite, alergii, astm, acnee, psoriazis, boli autoimune, afectiuni cardiovasculare, colon iritabil, colita ulcero-hemoragica, boala Crohn, dislipidemii, sindrom metabolic, diabet, tulburari de menopauza, migrene, insomnii, ADHD, oboseala cronica, boala Alzheimer, dementa, depresie, anxietate, scleroza multipla, boala Parkinson, osteoporoza.

In cazul afectiunilor oncologice, beneficiile tratamentelor recomandate la Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom sunt confirmate de pacienti, declaratiile acestora fiind disponibile pe pagina Centrului https://www.secom.ro/testimoniale.

Cancerul nu este sfarsitul drumului! Respectand toate recomandarile medicale, asociate cu tratamente fitoterapeutice, programe de nutritie stiintifica si un stil de viata sanatos, cancerul poate avea o evolutie favorabila!

Avantajele Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom:

• Peste 17 ani de experienta in fitoterapia stiintifica
• Peste 18.000 de pacienti au avut evolutii favorabile sub tratamentele recomandate – mai mult de jumatate dintre acestia sunt pacienti cu afectiuni oncologice
• Echipa medicala cu experienta in domeniul medicinei functionale si integrative
• Servicii medicale de calitate: fitoterapie stiintifica, nutritie functionala si integrativa, ecografie – practicate cu dedicare, respect si empatie
• Peste 300 de tipuri de suplimente alimentare naturale de calitate superioara din portofoliul Secom, care permit elaborarea programelor de tratamente naturale pentru o gama larga de afectiuni
• Suport informational si educational necesar pacientului pentru a-si intelege problemele de sanatate si beneficiile programelor de tratament recomandate.