(P) Contouring - Tehnica revolutionara de sculptare a fetei

Conturul facial include tehnica de aplicare a doua nuante opuse cu scopul de a reliefa chipul, ilumina si a accentua trasaturile definitorii ale fetei. Sculptarea zonelor proeminente pune in vizor jocul de lumini si umbre, functionand ca o adevarata arta vizuala.

Pentru a putea pune in practica aceasta tehnica trebuie mai intai de toate sa-ti cunosti trasaturile faciale. Sa deduci care este forma fetei tale si ce caracteristici necesita a fi retusate, deoarece, spre exemplu, fata ovala trebuie conturata diferit de cea rotunda sau triunghiulara.

Exista mai multe tipuri de produse pentru conturing https://makeup.ro/brand/73649/ . Dupa textura acestea pot fi clasificate in: pudrate(uscate) sau crema, fiind alese in conformitatea cu tipul de ten, nuanta si efectul dorit.

Concomitent cu produsul ales trebuie sa selectezi si un accesoriu potrivit, cum ar fi o perie speciala sau un burete comod. Acestea asigura o aplicare de calitate si un efect cat mai natural.

Descopera mai jos etapele tehnicii de conturare faciala:
• Pregateste fata

Inainte de aplicarea machiajului curata delicat si hidrateaza pielea cu ajutorul unui remediu hidratant- un ser sau o crema nutritiva. Mai apoi aplica uniform un strat subtire de fond de ten. in zonele problematice, cum ar fi cercurile intunecate de sub ochi, aplica un corector sau un anticearcan cu un grad mediu de acoperire.
Alege un produs potrivit in functie de tipul de piele si necesitatile individuale. Cele mai populare produse pentru contouring sunt cele cu textura uscata, cum ar fi bronzerul si highlighter in variate nuante.

Conturarea fetei asigura un ten uniform, cu o simetrie impecabila si un efect vizual de micsorare. Metoda moderna de sculptare a trasaturilor, pune in evidenta zonele proeminente ale fetei: fruntea, pometii si nasul. Aceasta tehnica imbunatateste semnificativ machiajul de zi si ofera expresivitate celui de seara.

• Combina concomitent mai multe produse

Alege un produs potrivit tipului de piele:
-pentru tenul gras si mixt sunt potrivite remediile de tip pudra (neutralizeaza excesul de sebum si aspectul lucios)
- pentru tenul uscat sunt recomandate produsele crema in forma de stick, cu un ton mai inchis decat nuanta naturala a pielii. Compozitia cremoasa trebuie fixata neaparat cu pudra translucida. Indiferent de consistenta acestea vor contribui la realizarea unor linii ideale.

• Evita sa conturezi anumite zone in exces

Pentru a conferi machiajului un aspect echilibrat nu exagera la capitolul cantitate. Daca vei adauga mai mult produs decat este necesar, vei forma niste linii si urme intunecate la suprafata tenului.

• Respecta o simetrie exacta

Conturingul urmareste evidentierea simetrica a fetei si accentuarea trasaturilor distincte. Cea mai populara tehnica in materie de make-up este corectarea formei nasului, cu scopul de a obtine un efect de subtiere. Aceasta vizeaza aplicarea unui fond de ten cu un ton mai inchis decat nuanta naturala a tenului, in partile laterale a nasului. Iar in centru se utilizeaza un iluminator. Produsul trebuie umbrit perfect pentru a nu forma pete inestetice. Accentuarea pometilor se realizeaza in acelasi mod. Mai exista si conturingul pleoapelor, ce asigura un aspect mai luminos, cu efect de marire a ochilor. Aceasta tehnica este potrivita pentru femeile cu pleoapele inguste si putin lasate. Daca ai ochii foarte mici, nu sunt recomandate culorile intens pigmentate si intunecate, deoarece acestea micsoreaza vizual aspectul.
• Utilizeaza corespunzator ustensilele

Poti folosi diverse tipuri de pensule,cu diferite dimensiuni si forme. Acestea pot fi atat drepte, cat si oblice, subtiri sau groase.
Naturaletea este in voga, opteaza pentru un machiaj discret cu un contouring echilibrat!