A fost redeschisa sectia de ortopedie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Copii „Grigore Alexandrescu”

Echipamente de ultima generatie

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a participat in acesta dimineata (n.r. - 21 august) la redeschiderea sectiei de ortopedie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Copii „Grigore Alexandrescu” care a fost modernizata cu fonduri alocate de Ministerul Sanatatii.

In anul 2019, Ministerul Sanatatii a alocat acestei unitati suma de 10 milioane de lei pentru dotare cu aparatura medicala.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unitati de Urgenta din Bucuresti. Sectia de ortopedie pediatrica si blocul operator au fost modernizate si complet retehnologizate. Au fost cumparate mese noi in blocul operator, versatile, care pot fi utilizate si pentru adulti in cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat si au fost achizitionate paturi noi, de ultima generatie in toata sectia. Sunt in procedura de achizitie si alte echipamente”, a declarat ministrul Sanatatii Sorina Pintea.

Din suma de 10 milioane de lei care a fost alocata de Ministerul Sanatatii, au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.

Ministrul Sanatatii a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului, in functie de proiectele imediate.

10.000 de pacienti lunar

Sectia de Ortopedie Pediatrica asigura consultatii pentru aproximativ 10.000 pacienti in fiecare luna si interventii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienti in fiecare luna.

Sectia nu a mai fost modernizata din anul 1998.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale sectiei. Paturile noi au dotare completa pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedica. Paturile asigura un confort deosebit pacientilor fiind considerate cele mai sigure paturi de pe piata medicala.

De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operatie din blocul operator.

Cea mai veche dintre aceasta fiind din anul 1970. Mesele achizitionate permit tratamentul oricarei afectiunii ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacientii din grupa de varsta 16-18 ani.

Mai mult, au fost schimbate cele 3 lampi ale blocului operator ortopedie, lampi ce depaseau 20 de ani vechime.

Noile lampi permit atat o vizualizare perfecta indiferent de campul operator si indiferent de durata operatiei. In sectia de Ortopedie in mod frecvent se fac interventii chirurgicale caror durata depaseste 6-8 ore. Toate lampile de operatie permit transmiterea in timp real a imaginilor catre un centru pilot cu scop atat de supervizare a actului operator, cat si cu scop didactic.

Tot pe sectia de ortopedie sunt in procedura de achizitie un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generatie si un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite cresterea gradului de complexitate a interventiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale si nu numai.

„In acesta toamna vom vedea rezultatele alocarilor de fonduri pe care Ministerul Sanatatii le-a facut in acest an la toate unitatile sanitare din tara. Ieri am fost la maternitatea din Braila, astazi suntem la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, maine voi inaugura sectia de ATI a spitalului de la Bistrita Nasaud complet modernizata cu fonduri de la bugetul de stat. Din pacate, sunt si unitati care nu au demarat nicio procedura pentru achizitia de aparatura”, a mai spus Sorina Pintea.

Sursa: Ministerul Sanatatii