Ce este mierea albastra? Afla misterul acesteia de la un cercetator roman cu experienta

Efectele benefice ale mierii si produselor stupului nu inceteaza sa uimeasca cercetatorii in domeniul medical. Stiati de mierea albastra? Nu, nu este un produs obtinut de la albine hranite cu bomboane albastre, ci este un produs pentru sanatate descoperit de un cercetator roman cu o experienta de peste 40 de ani in domeniul chimiei organice.

Mierea albastra are in compozitie doar ingrediente naturale, inclusiv extracte de plante. Acestea ii dau culoarea deosebita, dar si efecte terapeutice extraordinare.

Descoperitorul acestui produs, doamna Ileana Telembici, din cadrul firmei SynergyPlant, ne raspunde la intrebarile despre efectele plantelor medicinale si a produselor stupului.

Mierea albastra are si un nume: APICOL12GAMMA. De unde vine acest nume?

Produsul are la baza laptisor de matca si miere, de aici numele de Apicol, impreuna cu mai multe extracte concentrate din plante. in total sunt 12 ingrediente si de aici si cifra din denumire. Gamma reprezinta o radiatie electromagnetica periculoasa pentru organism. Sigur ati auzit de accidentul de la Cernobil. Radiatiile gamma provenite de la reactorul nuclear sunt cele care au dus la explozia de cancere, leucemii si alte boli ale sistemului imunitar, care apar si in zilele noastre.

Considerati ca mierea albastra ne poate ajuta in tratarea bolilor cauzate de radiatii?

APICOL12GAMMA este rodul schimbului de experienta cu niste cercetatori, care au avut rezultate foarte bune exact in tratarea bolilor cauzate de radiatii. Am pornit de la un studiu-pilot cu un extract albastru, din alge marine, administrat unui grup de copii cu leucemie, din Ucraina.

Desi rezultatele erau impresionante, autoritatile din Ucraina au blocat studiul, fara a da vreo explicatie. Totusi, am aflat despre eficienta demonstrata in primele faze ale studiul, a extractului de alge albastre. Astfel, am devenit curioasa si am inceput sa il studiez. Ulterior, am adaugat acest extract in “mierea albastra” si efectele sale mi-au depasit asteptarile.

Mierea albastra protejeaza organismul si contra actiunii cancerigene a ultravioletelor care sunt foarte intense acum, vara?

Ideal este sa nu va expuneti la soarele puternic, fara crema de protectie. Daca v-ati expus accidental la radiatii UV, cura de patru saptamani poate fi de real ajutor. Persoanele din grupele de risc pentru cancerul de piele, cum ar fi cele cu istoric familial, de varsta frageda sau cu probleme de imunitate, ar trebui sa faca o cura de macar sase saptamani cu APICOL12GAMMA, in timpul verii.

Pentru ce afectiuni se mai foloseste mierea albastra?

Medicii cu care colaboram ne ajuta sa obtinem informatii despre eficienta acestor produse in terapie. In prima faza, am creat APICOL12GAMMA pentru infectii grave, deficiente imunitare, chiar si cancer. Dupa un timp, am descoperit ca acest produs apicol poate aduce beneficii si in tratarea bolilor grave, daca se foloseste in paralel cu medicatia clasica. Primele rezultate ale acestui produs le-am observat in cazul unui pacient cu o tumoare intestinala, la care chimioterapia nu mai avea efect.

Pacientul, de peste 60 de ani, a folosit timp de 90 de zile APICOL12GAMMA, cura asociata cu tratamentul prescris de medic. Dupa prima cura, boala a stagnat si dupa alta cura, boala a intrat in remisie. Au trecut mai bine de 3 ani de atunci, dar din fericire, acum are o viata normala.

Produsele apicole sunt eficiente in menopauza?

Este important de stiut ca produsele apicole nu actioneaza in timp scurt, de ordinul zilelor sau saptamanilor. In schimb, dupa cateva cure succesive, actiunea intineritoare, de reglaj hormonal si nervos este clara. Oricum, in cazul acesta, recomand folosirea laptisorului de matca in miere, cu concentratie 30%, care diminueaza treptat frecventa bufeurilor, a starilor de nervozitate si de depresie.

Vara, sunt cele mai multe cazuri de infectii urinare care recidiveaza. Ce produs recomandati pentru acestea?

in acest caz, recomandat ar fi sa se asocieze tratamentului prescris de medic un alt produs apicol, pe baza de pastura, laptisor de matca si plante cu pigment rosu. Este vorba despre APICOL7ALPHA, caruia i se mai spune „mierea rosie”. APICOL7ALPHA are rolul de a potenta efectul antibioticelor, intarind imunitatea organismului.

Iar pentru racelile clasice ce recomandati?

Se poate folosi APICOL7ALPHA, pentru cresterea imunitatii, impreuna cu propolisul in miere, care elimina durerile si infectia din gat. in caz de tuse, respiratie ingreunata, recomand produsul RESPIRATOR, care contine extract de pin in miere.

Tot vara, insomnia este o problema foarte intalnita. Ce recomandati in cazul tulburarilor de somn?

In perioada aceasta, putine sunt persoanele care mai au parte de un somn linistit si lipsit de intreruperi. APICOL12GAMMA s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea insomniei, pornind de la regenerarea nervoasa.

In prima faza, pacientii sunt nemultumiti, pentru ca se asteapta ca produsul sa actioneze imediat, asa cum se intampla in cazul sedativelor chimice. Produsele apicole nu au o actiune instantanee, dar, pe termen lung, ele ajuta la reconstructia somnului. imi amintesc de o pacienta care se lupta cu insomnia de multi ani. Dupa ce a incercat toate remediile posibile, a folosit si o formula mai veche a APICOL12GAMMA, reusind ca in aproximativ o luna, sa aiba un somn mai odihnitor. Ei bine, in a treia luna a reusit pentru prima oara sa doarma 10 ore neintrerupte.

Mai sunt si alte afectiuni in care este recomandat APICOL12GAMMA?

Corpul omenesc reprezinta o structura impresionanta, alcatuita din mii de miliarde de celule. Asadar, regenerarea organismului este foarte importanta atunci cand ne gandim la vindecare. APICOL12GAMMA poate actiona atat in recuperarea post-operatorie, dar poate fi de un real folos si in regenerarea nervoasa si endocrina. Exista numeroase studii stiintifice, care arata ca pigmentul albastru din alge si laptisorul de matca sunt cei mai puternici stimulenti ai celulelor stem.

Am obtinut rezultate care au depasit asteptarile in scleroza multipla, unde curele succesive cu APICOL12GAMMA au ajutat pacientul sa devina mai optimist, mai calm, au imbunatatit coordonarea membrelor si vorbirea si au crescut tonusul muscular. La pacientii cu scleroza multipla in stadiu incipient, recuperarea poate fi totala, prin regenerarea tecii de mielina.