Testerele cosmetice ne pot “infrumuseta” cu E.coli, herpes si infectii oculare

Testerele, folosite de zeci de persoane

Testerele cosmetice din magazine ne pot pune sanatatea in pericol! Mostrele care se gasesc pe rafturile magazinelor, care sunt menite sa ne ajute sa ne alegem cosmeticele potrivite, dar care sunt manuite zilnic de zeci, poate sute de persoane, pot ascunde E.coli, virusul herpetic si bacterii care favorizeaza aparitia infectiilor oculare.

Un studiu efectuat de cercetatorii americani din cadrul Colegiului Medical Jefferson din Pennsylvania si citat de dailymail.co.uk a aratat ca toate testerele analizate de oamenii de stiinta pe o perioada de 2 ani prezentau bacteria E.coli, cunoscuta pentru faptul ca determina infectii intestinale sau urinare.

Rujurile si herpesul labial

Dintre toate tipurile de testere, cele pentru rujuri si glossuri sunt cele mai periculoase, caci textura lor cremoasa este mediul propice pentru inmultirea virusurilor. Cel mai raspandit este herpesul, care se transmite cu usurinta dupa ce o persoana bolnava a folosit un astfel de tester. Virusul herpetic traieste timp de mai multe ore in locuri calde si umede sau pe plastic.

In 2015, o tanara in varsta de 25 de ani a dat in judecata o companie cosmetica recunoscuta international, mentionand ca s-a imbolnavit de herpes labial de la o mostra de ruj, conform site-ului today.com.

Infectiile oculare si conjunctivitele

Rimelul, creionul pentru ochi sau eyelinerul folosite de catre o alta persoana prezinta, de asemenea, risc de infectii oculare, conjunctivite.

Rimelurile, la fel ca alte produse cosmetice, contin apa, mediu propice de dezvoltare a bacteriilor, in special a stafilococului.

Pentru a limita riscurile de imbolnavire, medicii ne recomanda sa testam intotdeauna produsele cosmetice pe mana.