Guvernul Romaniei a aprobat O.U.G. pentru implementarea unor activitati necesare in vederea aprobarii substantelor active biocide

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru implementarea unor activitati necesare in vederea aprobarii substantelor active biocide si a autorizarii produselor biocide.

Actul normativ reglementeaza tarifele pentru derularea activitatilor de autorizare nationala a produselor biocide si evaluare a substantelor active biocide, ca urmare a desemnarii Romaniei de catre Comisia Europeana ca Stat Membru raportor privind autorizarea nationala in Romania a produselor biocide.

De asemenea, se stabileste si cadrul legal pentru autorizarea institutiilor responsabile de derularea activitatilor, respectiv de a percepe tariful aferente celor 2 tipuri de proceduri de autorizare.

Ministerul Sanatatii pune astfel prevede masuri nationale necesare aplicarii Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European si al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispozitie pe piata si utilizarea produselor biocide.

Sursa: Ministerul Sanatatii