10 metode eficiente de a-ti imbunatati memoria si concentrarea inainte de examene

Memoria este precum un muschi care trebuie exersat. Invatarea este un proces care necesita rabdare si cat mai multa practica. Daca inca nu ai gasit metoda sigura care sa te ajute sa memorezi mai repede si mai usor, ia in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Fa miscare inainte de examen

Cercetarile efectuate de Dr. Chuck Hillman de la Universitatea din Illinois confirma ca aproximativ 20 de minute de miscare inainte de examen pot imbunatati capacitatea de memorare.

2. Repeta cu voce tare

Te-ai intrebat vreodata cum reusesti sa retii versurile atator melodii? Memoria auditiva este una dintre cele mai eficiente tipuri de memorie, intrucat ascultarea in mod repetat a informatiei ajuta la sedimentarea acesteia.

3. Creeaza asocieri mentale

Abilitatea de a face legaturi nu este doar o modalitate mai usoara de a iti aminti informatia, ci este combustibilul creativitatii si al inteligentei.

4. Deseneaza si schiteaza

Schitele te ajuta sa iti structurezi informatiile complexe, greu de memorat, iar in timpul examenului, vizualizarea imaginii se va dovedi a fi eficienta.

5. Urmariti un documentar pe tema studiata

Documentarele sunt un mod distractiv de compactare a unei povesti intregi intr-un timp scurt. Acest lucru va va ajuta sa va amintiti detaliile cheie ale unui subiect.

6. Ia pauze regulate de studiu

Dupa 45-50 de minute de studiu, concentrarea este afectata iar informatia nu se mai asimileaza. Ia pauze regulate de studiu pentru a te mentine motivat si concentrat.

7. Asculta muzica

Numerosi specialisti sunt de acord ca ascultarea anumitor tipuri de muzica pot ajuta elevii sa se concentreze. Mai mult, muzica iti imbunatateste starea de spirit.

8. Utilizati cel mai citet font: Times New Roman

Nu degeaba Times New Roman este fontul implicit pentru majoritatea cartilor, publicatiilor si aplicatiilor tehnologice.

9. Studiaza in grup si preda ceea ce ai invatat

Studierea intr-un grup te poate ajuta sa schimbi informatii noi pentru a imbunatati experienta de invatare. Incearca sa inveti pe altcineva ceea ce ai invatat tu.

10. Foloseste suplimente pentru stimularea memoriei

Multe dintre acestea stimuleaza memoria, motivatia, creativitatea, vigilenta si functia cognitiva, hranind creierul (neuronutrienti) cu substantele necesare in perioade solicitante de efort intelectual.

Pachetul MEMORARE SI CONCENTRARE de la COSMO PHARM este recomandat in perioadele in care avem cea mai mare nevoie de putere de concentrare si memorare: teste, examene, licente, disertatii.

MEMORY MAX. Datorita combinatiei optime de ingrediente, actioneaza in imbunatatirea memoriei, concentrarii, atentiei si a starii emotionale:

• DHA si EPA contribuie la mentinerea functiei normale a creierului si a inimii.
• Fosfatidilcolina este un puternic neuroprotector.
• L-carnozina neutralizeaza radicalii liberi si incetineste procesul de imbatranire celulara.
• Fosfatidilserina stimuleaza neuronii, sinapsele si activitatea motorie.
• Vitaminele B1, B2, B6 si B12 contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, la mentinerea sanatatii psihice si reduc oboseala.

Super Lecitina 1200 mg - ultra purificata si super concentrata (Solae™ DuPont™ USA)- este o componenta necesara fiecarei celule a organismului uman:
• Imbunatateste circulatia cerebrala si periferica.
• Actioneaza ca trofic pentru celula nervoasa.
• Mareste abilitatile cognitive si memoria.
• Ajuta in perioade de efort intens fizic si mental.

Una dintre cele mai benefice modalitati de a aborda procesul de invatare este sa iti folosesti intreaga capacitate de memorare si sa te pregatesti pentru succes inca de la inceput!

Aceste produse sunt recomandate de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.
Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!