Ce nu stiai despre probiotice

Desi oamenii se gandesc deseori la bacterii si microorganisme ca fiind germeni nocivi, multe dintre acestea ajuta organismul sa functioneze corect.

Probioticele, adesea numite bacterii "bune" sau "utile", sunt bacterii vii, eficiente pentru sistemul digestiv care ajuta la mentinerea sanatatii intregului organism.

Culturile probiotice se gasesc in produsele lactate fermentate, cum ar fi iaurturile si bauturile din lapte, legumele murate, dar si tablete, capsule si pulberi care contin bacteriile in forma uscata.

Ce este un PROBIOTIC?

Termenul de probiotc provine din alaturarea cuvintelor grecesti „pro” si ”bios”, ce se traduc "pentru viata".

Probioticele sunt bacterii "prietenoase" care traiesc in sistemul digestiv si ajuta la mentinerea si protejarea sanatatii gastrointestinale. Sistemul digestiv extrage substante nutritive din alimente, pe care le utilizeaza pentru energie, crestere si reparatii celulare.

Ce este o tulpina?

Tulpinile se refera la originea microorganismelor vii continute in probiotic fiind insotite de un nume latin.

Fiecare tulpina ofera un beneficiu diferit pentru sanatate si combinarea tulpinilor complementare ajuta la obtinerea beneficiului general dorit al probioticului, cu atat mai mult cu cat microbiota intestinala este unica pentru fiecare persoana in parte.

Ce este un CFU?

CFU reprezinta Unitatile formatoare de colonii. Numarul de CFU trebuie sa fie cat mai mare (adesea in miliarde) pentru a va asigura ca microorganismele sunt inca in viata atunci cand ajung in intestin.

Ce tipuri de microorganisme sunt in probiotice?

Probioticele pot contine o varietate de microorganisme, cele mai frecvente sunt bacteriile care apartin grupurilor numite Lactobacillus si Bifidobacterium.

De ce ar trebui sa iau PROBIOTIC?

Castigatorul premiului Nobel, Elie Metchnikoff, a fost primul care a realizat beneficiile folosirii bacteriilor „prietenoase”.

Probioticele iti complimenteaza colectia naturala de bacterii bune pentru a mentine sanatatea si echilibrul intestinal.

O flora intestinala bine echilibrata si bogata este capabila sa ne protejeze de multe tulburari: digestie, balonare, flatulenta, constipatie/diaree, inapetenta/bulimie, anorexie/obezitate, sindromul colonului iritabil, intolerante alimentare (gluten, lactoza), boala Crohn, colita ulcerativa, imunitate scazuta, alergii; boli autoimune, afectiuni dermatologice, halena, paraziti, oboseala, anxietate si chiar depresie.

Tratamentul cu antibiotic, imunitatea scazuta, infectiile, dieta precara (aditivi alimentari, conservanti), fumatul, oboseala, stresul, imbatranirea sau sedentarismul pot sa denatureze echilibrul florei intestinale.

Consumul unui supliment de probiotice de calitate este o modalitate proactiva de a ajuta la mentinerea sanatatii gastrointestinale.

Care este cel mai bun mod de a beneficia de probiotice?

Unele probiotice pot fi distruse de acidul gastric inainte de a ajunge chiar la nivelul intestinului - ceea ce inseamna ca nu beneficiati de toate avantajele.
Majoritatea studiilor au demonstrat ca este ideala folosirea unei doze de peste 1 miliard de organisme vii pe zi.

MegaBiotic(R) de la Cosmo Pharm(R) are 20 de miliarde de bacterii prietenoase si cel mai mare numar de tulpini probiotice – 15 tulpini lactice benefice + zinc.

Restabileste nivelul optim al florei intestinale, ajutand organismul sa functioneze corect prin reducerea bacteriilor daunatoare, intarirea functiei imunitare si stimularea digestiei.

Zincul contribuie la: intarirea imunitatii, mentinerea fertilitatii si reproducerii normale, ajuta la sinteza normala de ADN si a proteinelor, sustine sanatatea sistemului osos, unghiilor, parului si pielii.

Actiuni:

• se asociaza antibioticelor;

• reduce bacteriile daunatoare si reface flora intestinala protectoare;

• util in disbioze: balonare, flatulenta;

• stimuleaza digestia si regleaza tranzitul;

• intestinal (diaree/constipatie);

• indigestie, colon iritabil;

• intolerante alimentare (gluten, lactoza);

• intareste functia imunitara;

• combate infectiile, ajuta in infectiile cauzate de H. Pylori;

• are efect antiviral, antifungic, antiparazitar;

• reduce manifestarile neplacute cauzate de infectii vaginale, urinare, cutanate, pulmonare;

• sanatate orala, inlatura mirosul neplacut al gurii - halena.

Cosmo Pharm(R) iti aduce Sanatate din natura!