Mastercard devine partenerul pentru inovatie al primului spital pediatric de oncologie din Romania, construit de Asociatia Daruieste Viata

Mastercard anunta lansarea initiativei „O sansa la viata. #IncepeCevaDeNepretuit. Contribuie cu Mastercard la #NoiFacemUnSpital”, care consta intr-un parteneriat pe termen lung cu Asociatia Daruieste Viata.

Mastercard devine, astfel, partenerul pentru inovatie al primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania, indreptandu-si toate eforturile locale catre asigurarea infrastructurii si echipamentului tehnologic necesare finalizarii spitalului la standardele stabilite.

Mastercard, partener pentru inovatie al cauzei #NoiFacemUnSpital

Angajamentul Mastercard consta in directionarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile si parteneriatele sale pentru urmatorii ani, catre facilitarea donatiei de 1 milion de euro in 2019, ce se va indrepta catre asigurarea noilor tehnologii in incinta spitalului. Sprijinul face parte din strategia integrata a Mastercard de a sustine comunitatile din intreaga lume pentru un viitor mai bun. Acest parteneriat realizat la nivel local este menit sa ofere un sprijin real comunitatii din Romania.

„Suntem bucurosi ca, incepand de astazi, Mastercard devine partenerul pentru inovatie al primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania. Speram ca solidaritatea pentru cauze care conteaza pentru comunitate sa devina un gest de normalitate prin care sa construim impreuna un viitor mai bun. De aceea, angajamentul nostru este sa ne implicam in sustinerea comunitatii prin parteneriate de lunga durata. in acest fel, impreuna cu toti partenerii si clientii nostri, incepem astazi ceva de nepretuit”, afirma Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania.

„In viziunea noastra, a construi un spital de oncologie pediatrica inseamna mai mult decat a ridica o cladire si a o dota cu aparatura performanta. Ceea ce urmarim este sa setam un nou standard in asistenta medicala din Romania si sa aratam ca se poate si la noi ceea ce este posibil in tarile occidentale. Pentru aceasta avem nevoie si de o regandire a modului in care sunt gestionate resursele si de tehnologia cea mai moderna pentru a ne atinge acest obiectiv. Aceasta este contributia Mastercard la felul in care #NoiFacemUnSpital! Doua dintre obiectivele pe care le vom atinge cu fondurile primite de la Mastercard sunt: implementarea unui sistem de management al cladirii (Building Management System), care va asigura un consum redus de energie, o utilizare eficienta a dotarilor si o mentenanta facila a tuturor echipamentelor; introducerea unui sistem logistic performant care sa asigure trasabilitatea consumului de materiale si medicamente”, a declarat Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociatiei Daruieste Viata.

Cele doua sisteme pe care vrem sa le introducem pentru managementul cladirii si al resurselor au o tinta pe termen lung: vrem sa ne asiguram ca spitalul va fi sustenabil si va putea functiona in mod eficient. Nu vrem doar sa taiem o panglica la inaugurare si apoi sa spunem ca ne-am terminat treaba! Ideea este ca acest spital sa fie aici pentru decenii si sa daruiasca viata copiilor bolnavi de cancer. Daca cheltuielile de functionare sunt gestionate eficient, si spitalul va oferi asistenta medicala de calitate, riscul de a avea probleme financiare va scadea”, a declarat Carmen Uscatu, membru fondator al Asociatiei Daruieste Viata.

Daca in ultimii ani, plata cu cardurile Mastercard a devenit un gest de normalitate pentru romani, fiind in acelasi timp si incurajata prin campaniile noastre nationale cu premii, de astazi, produsele, serviciile si parteneriatele noastre contribuie direct la o sansa la viata si un viitor mai bun. Initiativa anuntata astazi sta sub umbrela globala de comunicare a Mastercard intitulata „incepe Ceva De Nepretuit” prin care incurajam consumatorii sa faca un gest, cat de mic, in directia buna, devenind cei care declanseaza o schimbare in bine”, a declarat Diana Tanase, Marketing Manager, Mastercard Romania.

Realizarea unui colaj alaturi de artistul Ovidiu Solcan, care are ca tema „O sansa la viata. incepe ceva de Nepretuit”, se va desfasura pe tot parcursul lui 2019 si va simboliza eforturile colective care au facut posibila ridicarea spitalului. Colajul va fi prezent in cadrul mai multor evenimente Mastercard, iar detinatorii de carduri Mastercard vor avea sansa sa contribuie la crearea lui, prin alegerea urmatoarei piese care va completa colajul. Pentru fiecare client implicat in finalizarea colajului, Mastercard va dona aditional catre spital.

De peste 20 de ani, Mastercard a demarat in Romania campanii care promoveaza platile electronice, oferind stimuli care fac referire la gesturile simple de a plati cu cardul. Mastercard Romania a comunicat plata cu cardul ca fiind un gest normal, similar cu toate celelalte obiceiuri bune si a premiat posesorii de carduri cu premii diverse intr-o gama larga de medii. Din 2019, Mastercard Romania se indreapta catre o noua directie: in schimbul investitiei in premii pentru posesorii de carduri, eforturile locale se vor muta catre sustinerea unor cauze care acorda sansa la viata si la un viitor mai bun.

In cadrul initiativei, Mastercard incurajeaza detinatorii de carduri Mastercard sa se alature cauzei #NoiFacemUnSpital prin folosirea cardurilor personale pentru a face o donatie pe www.bursadefericire.ro. Pentru toate donatiile din 2019, Mastercard va contribui cu 2 euro pentru fiecare donatie tranzactionata, suplimentar fata de suma de 1 milion de euro.

Declaratii ambasadori ai initiativei „O sansa la viata. #IncepeCevaDeNepretuit. Contribuie cu Mastercard la #NoiFacemUnSpital”

Andreea Esca a declarat, in cadrul conferintei de presa, ca a acceptat fara ezitare sa reprezinte initiativa Mastercard de mobilizare de resurse in beneficiul copiilor bolnavi de cancer din Romania. „Initiativa extraordinara a celor doua co-fondatoare ale Asociatiei Daruieste Viata, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, este un exemplu pentru toti romanii care nu credeau ca isi pot ridica singuri un spital.

#NoiFacemUnSpital a devenit un fenomen social, iar suma stransa pana acum ne arata ce putere avem daca suntem solidari cu o cauza comuna si daca sectorul privat se implica pentru a ne asigura ca pana la urma oferim aceleasi sanse la viata tuturor copiilor”, a sustinut Andreea.

Andra, alaturi de Catalin Maruta, se afla printre ambasadorii campaniei Mastercard. „Copiii merita tot ce e mai bun! intr-o lume perfecta, copiii nu s-ar imbolnavi niciodata, dar in lumea asta, imperfecta, putem macar sa le oferim ingrijirea de care au nevoie.

Ei trebuie sa fie prioritatea noastra, sa aiba toate ansele la un viitor mai bun. Primul spital pediatric de oncologie inseamna foarte multe pentru noi, iar colaborarea cu Mastercard ne ajuta sa transformam acest vis in realitate: finalizarea constructiei acestui spital.”, a declarat Andra.

„Ma emotioneaza hotararea cu care multi oameni pe care ii cunosc au demarat acest proiect ambitios. Cand spuneau <>, majoritatea le spuneau ca este imposibil. Astazi este uimitor, dar putem spune ca este posibil. Este posibil datorita celor care nu au incetat sa creada i datorita sponsorizarilor. Sunt mandru ca sunt aici alaturi de Mastercard si ca facem cu totii parte din acest capitol uimitor” a declarat Catalin Maruta.

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut ca Smiley, a declarat, intr-o conferinta de presa care a fost organizata miercuri, 6 martie 2019, ca a acceptat cu usurinta sa devina ambasador al initiativei deoarece isi doreste sa contribuie la schimbarea in bine. „Eu sunt alaturi de Daruieste Viata de mult timp pentru ca imi doresc sa sustin proiecte care pot schimba in bine soarta unor copii si pentru ca am vazut care sunt lucrurile concrete pe care le-a facut in acesti ani. Ma bucur cand acestor proiecte li se alatura oameni si companii noi, ca in cazul de fata. Cred ca participarea Mastercard la proiect creste sansele ca spitalul sa fie ceea ce ne-am dorit cu totii cand am pornit alaturi de Daruieste Viata in aceasta aventura.”, a mai declarat artistul.

# # #
Despre Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro , este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri.