Longevitate si forta din medicina traditionala chineza

Timp de peste 2.000 de ani, Astragalus (Astragalus membranaceus) a fost una dintre cele 50 de plante medicinale tonice care sunt utilizate frecvent in medicina traditionala chineza datorita capacitatii sale remarcabile de a restabili sanatatea la nivel mental, emotional, fizic, energetic si spiritual. Dar ce face ca acesta planta sa fie un tonic extraordinar cautat de mii de ani?

1. Imbunatateste imunitatea si ajuta in lupta impotriva bacteriilor, a microbilor si a virusilor.

Un alt beneficiu al radacinii de Astragalus il reprezinta proprietatile sale puternice de stimulare a imunitatii in timpul sezonului rece si al gripei. Studiile efectuate au aratat ca utilizarea regulata a radacinii de Astragalus conduce la o crestere a anticorpilor care lupta impotriva bolii, la stimularea celulelor T (care sunt celule albe din sangele regulator imunitar puternic) si la cresterea nivelurilor interferonului antiviral.

2. Promoveaza longevitatea, incetineste imbatranirea si imbunatateste repararea ADN-ului.

O serie de studii au aratat ca anumiti compusi din radacina de Astragalus au efecte de stimulare si crestere a telomerazei, care au fost legate de cresterea longevitatii, anti-imbatranire si reparare a ADN-ului. Telomeraza este un tip special de proteina care repara secventele ADN deteriorate din celulele noastre.

3. Reduce stresul si promoveaza energia si vitalitatea organica.

Astragalus apartine unei clase speciale de plante adaptogene, care lucreaza pentru a aduce corpul si mintea intr-un echilibru, in functie de ceea ce este necesar. Daca pacientul este stresat si anxios, Astragalus intervine pentru inducerea unei stari de calm, iar in cazul in care ne simtim epuizati si obositi, planta va intervenii in energizarea organismului. Ron Teeguarden, un specialist chinez in plante medicinale, adauga: Extrasul de radacina Astragalus este folosit pentru a creste anduranta si forta fizica, fiind utilizat de catre oamenii care lucreaza in aer liber, in special in frig.

4. Sprijina sanatatea inimii, plamanilor si a sangelui.

Cercetarile moderne au demonstrat ca Astragalus este una dintre plantele care are efecte benefice asupra problemelor legate de respiratie, cum ar fi astmul, alergiile, afectiunile respiratorii si infectiile.

Diferite studii au demonstrat ca reduce tensiunea arteriala crescuta si imbunatateste functia generala a inimii, are efecte benefice asupra circulatiei sangelui si vindeca ranile. Extractul de Astragalus este cunoscut ca fiind bogat in fier biodisponibil, un mineral esential recunoscut pentru sinteza sangelui.

5. Reduce inflamatia si imbunatateste sanatatea si elasticitatea pielii.

Efectele benefice ale Astragalusului asupra pielii sunt legate de capacitatea sa de a reduce inflamatia in organism. Diferite studii au demonstrat ca scade efectele inflamatorii pe care histamina le are in organism prin modularea markerilor inflamatorii in tractul digestiv, rinichi si alte sisteme importante ale organismului.

Astragalus ajuta la cicatrizarea ranilor si reduce semnele de imbatranire. Pulberea de Astragalus poate fi utilizata ca ingredient in mastile si lotiunile de fata.

Cum alegem un supliment Astragalus de calitate?

Ca planta nativa din Asia, o mare parte din aprovizionarea mondiala provine din aceste regiuni, astfel ca este important sa cautati furnizori de calitate. Pentru a beneficia la maxim de efectele sale este mai bine sa utilizati un extract de Astragalus cu o concentratie mai mare, care de obicei contine mai multi compusi stimulatori ai telomerazei.

ASTRAGALUS EXTRACT 450 mg echivalent 9000mg are numeroase proprietati benefice, actionand ca un imunoprotector, antioxidant si adjuvant cardio-vascular. Are efect atitumoral, antiinflamator si cicatrizant.