Ce trebuie sa stiu despre imunitatea copilului meu

In anotimpul rece, cand copiii sunt nerabdatori sa iasa la sanius si sa se joace in zapada, sistemul lor imunitar este suprasolicitat, devenind astfel vulnerabili in fata bolilor sezoniere.

Cum functioneaza sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este extrem de complex. Acesta implica reactia organismului in fata unor corpuri straine precum microorganisme (microbi, bacterii, virusuri) si alergeni (praf, polen, acarieni, parul animalelor).

Medicii recomanda ca sistemul imunitar al copilului sa fie intarit inainte de introducerea celui mic intr-un colectiv (crese, gradinite, scoli).

Intrucat copilul este brusc inconjurat de numeroase noi surse de boli infectioase in fata carora nu a fost inca expus, exista o perioada de timp in care acesta poate fi bolnav mai des, in functie de cat de bine i s-a dezvoltat sistemul imunitar pana in acel moment.

Cand trebuie sa acorzi o atentie sporita imunitatii copilului tau?

O infectie acuta, netratata sau tratata defectuos, devine cronica si slabeste sistemul imunitar. Probabilitatea de a contracta o infectie care tinde sa se repete creste, perioada de convalescenta se mareste, iar copiii raspund mai greu la tratament, ajungand adesea la alte complicatii.

Cum sa mentii imunitatea copilului tau?

Este mai usor sa previi, decat sa tratezi o boala.
Nivelul imunitatii organismului este influentat de mai multi factori:

Dieta sanatoasa

Pentru a avea un copil sanatos, limitati consumul de aditivi, zahar si aflati de ce alergii alimentare sufera cel mic. S-a demonstrat ca zaharul poate suprima imunitatea. Includeti legume proaspete, fructe, nuci, seminte, leguminoase, oua si carne.

Intarirea sistemului imunitar prin suplimente alimentare

In sezonul rece, sistemul imunitar este suprasolicitat, iar principalele mecanisme de auto-aparare sunt slabite, permitand patrunderea in organism a bacteriilor si a virusurilor.

Este indicat ca pe timpul lunilor de iarna, sistemul imunitar al copiilor sa se fortifice prin utilizarea unor suplimente alimentare pe baza de plante.

Mentinerea microflorei intestinale a copilului dumneavoastra

Probioticele sunt bacteriile prietenoase care protejeaza tracturile digestive, ajuta digestia, elimina toxinele si ne protejeaza de bacteriile si virusurile care ne invadeaza organismul.

Cand acest echilibru bacterian este perturbat, organismul unui copil nu poate preveni infectiile si nici nu se poate lupta cu acestea.

Odihna suficienta

In functie de varsta, copiii au nevoie de 10 - 14 ore de somn. Pentru un somn odihnitor, copiii trebuie sa doarma in intuneric, fara lumina de veghe. De asemenea, asigurati-va ca toate dispozitivele electronice sunt deconectate sau pastrati-le intr-o alta camera.

IMUNOSTIM JUNIOR sirop de la COSMO PHARM(R) este remediul natural ce sprijina intarirea sistemului imunitar al copilului, avand efect antiviral, antimicrobian si antibacterian.

Prin continutul sau ridicat de extracte cu proprietati terapeutice deosebite, IMUNOSTIM JUNIOR reduce substantial frecventa infectiilor de diverse tipuri si a imbolnavirii cailor respiratorii, diminueaza disconfortul provocat de imbolnaviri, grabeste vindecarea si scurteaza perioada de convalescenta.

Ajuta organismul copilului tau sa lupte cu racelile si gripele!

IMUNOSTIM JUNIOR se administreaza incepand cu varsta de 6 luni.

COSMO PHARM(R) iti aduce Sanatate din Natura!