Metode naturale de a reduce dimensiunea sanilor

Generalitati

Sanii pot exista intr-o gama larga de forme si dimensiuni si nu exista un standard pentru acestia. Pentru unele persoane, sanii prea mari pot reprezenta un impediment in efectuarea unor activitati de zi cu zi, iar discutia despre dimensiunile sanilor poate fi un subiect sensibil, din cauza ideilor sociale si culturale formate asupra acestui aspect.

De asemenea, exista unele dovezi ce afirma ca dimensiunile prea mari ale sanilor sunt corelate cu durerile de umeri si gat.

Genetica, greutatea corporala si varsta pot afecta in mod direct dimensiunile sanilor. De asemenea, modificarile hormonale asociate sarcinii, medicamentelor sau tulburarilor tiroidiene pot avea un impact asupra acestui lucru.

Totusi, trebuie cunoscut faptul ca femeile cu sani prea mari pot opta pentru reducerea dimensiunilor sanilor din motive fizice, pur cosmetice sau psihologice.

Metode naturale de micsorare a sanilor

Exista cateva optiuni naturale ce pot reduce dimensiunile sanilor fara a apela la interventii chirurgicale.

Sanii contin o cantitate mare de grasimi, astfel incat strategiile pentru reducerea grasimii corporale pot functiona destul de bine. Totusi, metoda cea mai corecta de reducere a dimensiunii sanilor depinde de starea generala a persoanei in cauza, dar si de motivul pentru care sanii sunt prea mari.

Inainte de a incerca schimbari semnificative ale stilului de viata, se recomanda solicitarea opiniei unui medic specialist. Acesta poate analiza situatia in detaliu si poate oferi cele mai bune solutii si recomandari.

Urmatoarele remedii naturale pot ajuta la reducerea dimensiunii sanilor, inainte ca interventia chirurgicala sa fie luata in calcul:

Dieta

Sanii sunt alcatuiti in principal din tesut adipos, iar pierderea grasimii corporale poate avea efect si asupra acestei zone. Oamenii pot scapa de grasimea corporala prin arderea unor cantitati mai mari de calorii decat cele introduse prin alimentatie. Acest lucru poate fi facut prin urmarea unei diete sanatoase si echilibrate.

Un regim alimentar cu un continut redus de calorii, dar totusi extrem de hranitor poate contribui la reducerea tesutului mamar. Fructele, legumele, pestele gras si carnea slaba pot ajuta o persoana sa se simta satula, cu toate ca organismul ei pierde in greutate in mod sanatos.

Ceaiul verde este un remediu natural cunoscut pentru promovarea pierderii in greutate. Acesta contine un numar crescut de antioxidanti ce pot stimula metabolismul sa arda grasimi si calorii. De asemenea, consumul acestui ceai poate creste si energia de pe parcursul zilei.

Similar cu ceaiul verde, ghimbirul poate stimula metabolismul, in vederea eliminarii excesului de grasimi din corp. Acesta poate fi inclus in alimentatie ca ingredient natural sau poate fi consumat sub forma de ceai.

Femeile care alapteaza sau sunt insarcinate ar trebui sa discute in prealabil cu un medic inainte de a incerca sa piarda in greutate sau sa isi micsoreze sanii.

Exercitiile fizice

Exercitiile fizice pot ajuta o persoana sa isi piarda din grasimea corporala, ceea ce ar putea ajuta la diminuarea dimensiunii sanilor.

Exercitiile fizice regulate pot ajuta la eliminarea grasimii toracice si la intarirea muschilor de sub sani, pentru a reduce dimensiunea acestora.

Exercitiile fizice nu trebuie sa vizeze in mod special regiunea mamara, ci trebuie efectuate astfel incat tot corpul sa fie implicat. Exercitiile cardiovasculare, care maresc rata cardiaca a unei persoane sunt extrem de eficiente pentru acest lucru.

In functie de starea de sanatate a fiecarei persoane, exercitiile fizice pot fi adaptate. Alergatul, inotul sau ciclismul reprezinta alte metode prin care corpul poate fi pus la treaba, in vederea reducerii grasimilor corporale.

Reducerea estrogenului

Estrogenul joaca un rol-cheie in dezvoltarea tesutului mamar. Prin urmare, contracararea excesului de estrogen ar putea reduce dimensiunile sanilor, in special la persoanele cu dezechilibre hormonale.

Contraceptivele hormonale contin estrogen si progesteron, acesti hormoni putand face ca sanii unei persoane sa creasca. Efectul dispare, de obicei, odata ce persoana in cauza renunta la aceste medicamente.

Unele cercetari sugereaza ca o persoana poate reduce nivelul de estrogen al organismului prin modificari ale dietei. De exemplu, unele studii efectuate pe animale au relatat ca suplimentele pe baza de seminte de in pot ajuta la reglarea nivelurilor de estrogen prin reducerea secretiei ovariene.

De asemenea, semintele de in pot proteja inima, pot reduce riscul de aparitie al cancerului si pot preveni si reduce inflamatia.

O persoana care doreste sa isi reduca valorile estrogenului ar trebui sa discute inainte cu un medic specialist despre acest lucru.

Imbracamintea

Aspectul sanilor poate fi imbunatatit prin purtarea unor haine special adaptate. Legarea sanilor implica aplicarea unor materiale in jurul sanilor pentru a-i aplatiza.

Aceasta metoda nu va reduce tesuturile mamare si nu impiedica cresterea sanilor, dar poate ajuta ca acestia sa para mai mici, facand in acest mod ca persoana in cauza sa se simta mai confortabil.

De asemenea, unele sutiene pot crea iluzia ca sanii sunt mai mici, chiar daca in realitate aceasta metoda nu schimba permanent dimensiunea lor.

Unele sutiene sunt concepute in mod special pentru a reduce durerile de spate si gat provocate de sanii prea mari. Gasirea unui sutien potrivit poate imbunatati semnificativ nivelul de confort al unei persoane.

Reducerea sanilor dupa sarcina

Sanii sunt formati din tesut adipos si glandular. Tesutul adipos este tesutul gras ce umple sanul, in timp ce tesutul glandular este responsabil pentru producerea laptelui.

Sanii unei persoane tind sa creasca in timpul sarcinii si sa ramana mari in timpul alaptarii. Cresterea in dimensiuni poate fi observata cu usurinta, in special in primele cateva saptamani de la nastere, furnizarea laptelui matern reglandu-se in aceasta perioada.

Cresterea productiei de lapte, efectele hormonale si depunerea de grasimi corporale reprezinta metode prin care tesutul mamar se dezvolta in timpul sarcinii.

Cu toate acestea, dupa sarcina si alaptare, sanii multor femei revin la normal, in timp ce ai altora pot sa ramana mai mari. Reducerea sanilor prin metodele prezentate anterior poate fi incercata si in acest caz, dar medicul trebuie informat permanent.

Concluzii

Sanii de dimensiuni prea mari pot constitui un adevarat inconvenient sau o sursa semnificativa de durere. Anumite metode naturale pot ajuta o persoana sa isi reduca dimensiunile sanilor.

Cu toate acestea, atunci cand remediile naturale nu ajuta, o persoana cu o astfel de problema poate lua in considerare sa discute cu medicul despre metoda chirurgicala de reducere a sanilor.

Un sondaj efectuat la persoanele ce au suferit interventii chirurgicale de micsorare a sanilor a constatat ca peste 95% din respondenti au fost multumiti de rezultatele interventiilor.