Cum scap de vina si kilograme in plus, dupa excesele de la finalul anului

Ignat, Craciun, Sf. Stefan, Revelion, Sf.Vasile, Boboteaza, Sf. Ioan sunt doar cateva zile in care am cel putin un motiv de serbat ceva sau pe cineva. Dupa acestea, ma trezesc intr-o dimineata somnoros si cu „ochii carpiti”, trec prin fata oglinzii si cu coada ochiului zaresc o „silueta” pe care, parca, o recunosc. Ma opresc brusc, ca si cum as fi vazut o naluca - ma uit atent sa vad cine este. Surpriza, ma recunosc, dar parca nu sunt eu - am luat ceva kilograme... Brusc apare sentimentul de panica si imi vine in gand zicala „esti ceea ce mananci”.

Oare m-am transformat in ceea ce am mancat? Norocul meu este ca am ceva cunostinte despre ceea ce trebuie sa fac si ma gandesc la stabunii mei care au avut o viata lunga; hotarasc sa iau masuri. Cel mai la indemana este sa folosesc cateva plante care sigur ma vor ajuta sa scap de toxinele acumultate si sa-mi refac sistemul digestiv greu incercat.

Daca sistemul meu digestiv va reveni la normal, sigur ca voi scapa si de kilogramele in plus. Si, uite asa, alaturi de o dieta echilibrata, mai gandesc sa imi ajut tractul intestinal cu cateva plante. Pentru inceput, ma gandesc la combinatia celor trei fructe Amla, Haritaki si Bibhitaki.

Emblica officinalis (Amla) - pulberea din fructe de Amla are un continut foarte ridicat de vitamina C si alti fitonutrienti esentiali in sustinerea sistemului imunitar prin formarea de globule albe si anticorpi care sunt implicati in lupta impotriva infectiilor bacteriene sau virale.

Datorita compozitiei, fructele au proprietati antioxidante puternice, protejand organismul de stresul oxidativ si procesele degenerative. De asemenea, sustin digestia si procesul de detoxifiere, imbunatatind starea de sanatate, vitalitatea si longevitatea.

Terminalia chebula (Haritaki) - Complexul de substante bioactive continute (taninuri, flavone) neutralizeaza radicalii liberi formati in procesele metabolice, sprijinind organismul in caz de stres oxidativ.

Pulberea de fructe are efect laxativ, normalizand tranzitul intestinal. Reduce balonarea si durerile abdominale asociate. Prin reglarea frecventei scaunelor, purifica organismul pe cale naturala, eliminand toxinele existente in colon din cauza unei alimentatii sau digestii deficitare. Asigura motilitatea normala a sistemului digestiv, stimuleaza apetitul, sistemul hepatobiliar si este adjuvant in cure de slabire.

Terminalia belerica (Bibhitaki) - fitonutrientii din pulberea de fructe sustin metabolismul lipidic, procesele de detoxifiere la nivelul ficatului si mentin functionarea normala a tranzitului intestinal. Componentele bioactive asigura normalizarea aciditatii si integritatea mucoasei gastrice si intestinale.

Toate cele trei fructe se gasesc in produsul TRIFYLA care ajuta sistemul hepatobiliar prin sustinerea regenerarii celulelor hepatice, mentinerea in parametrii normali a nivelului enzimelor hepatice, a secretiei si fluxului biliar. Continutul mare de vitamina C contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la sustinerea sistemului imunitar.

Functionarea normala a sistemulelor digestiv, imunitar si antioxidant, contribuie la mentinerea vitalitatii si sanatatii intregului organism.

Alaturi de cele trei plante din TRIFYLA, imi recomand asocierea cu LIVECOM Sirop care contine substante bioactive din plante medicinale ayurvedice cu rol in sustinerea proceselor de metabolizare de la nivelul ficatului. Stimuleaza refacerea celulei hepatice lezate si aparitia de noi celule prin favorizarea sintezei de proteine la nivelul ribozomilor.

Prin protejarea integritatii membranei celulare hepatice se impiedica patrunderea in celule a substantelor toxice ce provin din alimentatia dezechilibrata, consumul de alcool, folosirea medicamentelor hepatotoxice sau a drogurilor.

LIVECOM Sirop asigura absorbtia eficienta a nutrientilor din tubul digestiv. Ajuta, de asemenea, ficatul in desfasurarea corecta a proceselor metabolice si la eliminarea toxinelor din organism. LIVECOM Sirop sustine procesul de secretie biliara hepatica si evacuarea normala a bilei din vezica biliara, contribuind astfel la digestia grasimilor si la mentinerea nivelului normal al lipidelor din sange.

Ajuta la refacerea organismului dupa suprasolicitare, oboseala, toxiinfectii alimentare, terapii cu potential hepatotoxic si in convalescenta.

Picrorhiza kurroa (Kutki) – din compozitia LIVECOM sirop, sustine sanatatea si functionarea normala a sistemului hepatic, mai ales in caz de intoxicatie cu substante hepatotoxice; mentine nivelul normal al enzimelor hepatice si bilirubina serica. Sustine metabolismul grasimilor si este protector impotriva virusurilor hepatice. Contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal normal.

Andrographis paniculata (Kalmegh) - sustine functia digestiva prin cresterea fluxului biliar si mentinerea activitatii enzimelor hepatice. Sustine capacitatea de autoaparare a organismului.

Eclipta alba (Bhringaraj) - sustine functiile ficatului si eliminarea deseurilor metabolice si toxinelor din ficat.

Boerhavia diffusa (Punarnava) - contribuie la cresterea fluxului biliar, la sustinerea procesului de digestie si de eliminare a toxinelor. Mentine enzimele hepatice la nivel normal si mecanismele de regenerare a celulelor hepatice.

Phyllanthus urinaria (Bhumyamalaki), Tecoma undulata (Rohida) - sustin productia si eliminarea bilei, prevenind formarea calculilor biliari. Sunt hepatoprotectoare, mentin integritatea hepatocitelor si protejeaza membrana celulara prin inhibarea procesului de peroxidare lipidica (efect antioxidant). Mentine nivelul normal al enzimelor hepatice implicate in metabolismul intermediar si detoxifierea hepatica.

Fumaria officinalis (Fumarita) - sustine secretia si eliminarea bilei contribuind la procesul de digestie. Efectul diuretic-depurativ ajuta la eliminarea pe cale naturala a toxinelor din organism.

Silybum marianum (Armurariu) - contribuie la pastrarea integritatii celulei hepatice, la functionarea normala a membranei celulare hepatice si stimuleaza refacerea acestora. Protejeaza ficatul impotriva diferitelor noxe (alcool, substante medicamentoase hepatotoxice, toxine) si sustine procesul fiziologic de detoxifiere.

Aloe barbadensis (Aloe) - sustine sanatatea sistemului digestiv si hepatobiliar, functionarea normala a tranzitului intestinal si eliminarea pe cale naturala a toxinelor din organism.

Cu ajutorul celor doua produse voi scapa, in sfarsit, de sentimentul de vinovatie si bucuros, pot sa ma gandesc la sarbatorile care vor veni cat de curand: Dragobetele, 1 si 8 martie si la actiunea MOV (Miel, Oua, Vin) ce va fi de Paste, deoarece voi face un tratament complet de trei luni, pentru a obtine un randament maxim al principiilor active ce intra in compozitia lor.

Farm.ing. Liviu Horoba