Tratament natural eficient pentru afectiuni respiratorii

Dupa cum se stie din strabuni, sezonul rece este asociat cu sarbatorile de iarna - veselie, cadouri, nasterea Domnului, luminite, brad impodobit, un ceai fierbinte la gura sobei, dar, din pacate, si cu raceala, gripa, guturai, simptome caracteristice infectiilor cailor respiratorii (febra, dureri, nas infundat, mucus excesiv etc).

In calitate de profesionist in domeniul sanatatii, ma confrunt des cu satisfacerea nevoilor pacientilor, dar ce isi doreste un pacient care prezinta simtomatologia specifica “racelilor”?

Pai, in primul rand, sa-si administreze ceva de la care sa vada rezultate rapide, intr-o forma usor de consumat, iar tratamentul sa nu fie de lunga durata si, foarte important, sa nu aiba reactii adverse; in plus, sa fie cat mai natural.

Pentru a satisface aceste cerinte, noi, echipa de profesionisti din cadrul Star International Med (ayurmed.ro), prin experienta noastra, am gandit ca este necesar sa dezvoltam produse 100% naturale, care sa ne stimuleze si sa mentina in parametri optimi mecanismele fiziologice ale organismului, functionarea normala a tuturor organelor, ajutand astfel in lupta cu boala. Aliatul organismului uman este tot un organism - de data aceasta, este planta.

Pacientul racit isi doreste sa fie “in forma” si sa-si poata desfasura activitatile zilnice, fara oprelisti. COUGHEND Sirop este un produs care poate sa satisfaca aceasta dorinta.

Este natural, este din plante medicinale indiene, care sustin sanatatea cailor respiratorii si contribuie la decongestionarea acestora, prin mentinerea fluiditatii mucusului si favorizarea eliminarii acestuia in cazul tusei productive. Calmeaza actul reflex de tuse in caz de tuse seaca, reducand uscaciunea si iritarea de la nivelul arborelui respirator.

Substantele bioactive din COUGHEND sirop contribuie la mentinerea capacitatii naturale de autoaparare a organismului si de adaptare la conditiile de mediu, ceea ce face ca acest supliment sa poata fi utilizat pe intreaga durata a anotimpului rece.

Formula denumita sirop este asociata cu gustul dulce - sirop din plante este asociat cu „ceva” pentru copii, insa produsul nostru, COUGHEND Sirop, este fabricat si in varianta Fara Zahar si este destinat atat copiilor, cat si adultilor.

COUGHEND Sirop contribuie la:

- fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea lor;
- reducerea uscaciunii si iritatiei la nivelul gatului si bronhiilor;
- diminuarea tuturor formelor de tuse si a efectelor neplacute asociate acesteia;
- mentinerea starii de sanatate a aparatului respirator;
- facilitarea procesului de respiratie prin decongestionarea cailor respiratorii;
- ameliorarea simptomelor astmului bronsic (bronhodilatator);
- mentinerea capacitatii naturale de autoaparare a organismului si de adaptare la conditiile de mediu.

Beneficiile prezentate anterior sunt posibile datorita compozitiei unice si proprietatilor plantelor folosite in obtinerea siropului COUGHEND.

- Pistacia integerrima (Kakra singhi) - are proprietati expectorante, fiind adjuvant in astm, tuse si alte probleme respiratorii.

- Adhatoda vasica (Vasa) - contribuie la relaxarea muschilor traheali, actioneaza ca un bronhodiatator si ajuta la protectia impotriva bronhospasmului cauzat de histamina.

Favorizeaza fluidizarea secretiilor bronsice, asigurand sanatatea tractului respirator superior.

- Cyperus rotundus (Nagarmotha) - rizomul contine substante active care au efect astringent, diaforetic, analgezic, antispasmodic, carminativ, antitusiv, sedativ. Are proprietati antibacteriene impotriva agentilor patogeni care, de obicei, cauzeaza infectii in regiunea tractului respirator superior si inferior.

- Ocimum sanctum (Busuioc indian) - extractul din partile aeriene ale plantei contribuie, in general, la sanatatea respiratorie, sustine functia pulmonara. Este una dintre principalele plante care, datorita efectului bronhodilatator si expectorant, antialergic si antiinflamator, este utilizata in caz de tuse si raceala. Este benefica in cazul bolilor respiratorii datorita faptului ca uleiul ei esential contine substante bioactive care elimina congestia respiratorie.

- Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) - extractul de radacina favorizeaza mentinerea sanatatii mucoasei sistemului respirator, contribuie la fluidificarea secretiilor traheobronsice si faringiene, precum si la calmarea iritatiilor mucoasei tractului respirator. Este benefic in afectiuni ale cailor respiratorii superioare, insotite de procese inflamatorii, mai ales la copii si batrani. Lemnul dulce este util in tusea de orice etiologie.

- Zingiber officinale (Ghimbir) - rizomul contine ulei esential care este deosebit de eficient in tusea productiva (favorizeaza expectoratia) si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste mucoasa gatului. Ghimbirul ajuta in raceli si gripe prin actiunea sa diaforetica.

- Abies webbiana (Talispatra) - extractul din frunze contine principii active care sunt utile in tulburari respiratorii cronice, tuse si raceli, datorita actiunii bronhodilatatoare si antiinflamatoare. Scade secretia de mucus si imbunatateste respiratia.

- Solanum xanthocarpum (Kantakari) - extractul din partile aeriene ale plantei are actiune antitusiva in tusea nespecifica si astm bronsic, prin diminuarea eliberarii histaminei de la nivelul plamanilor. Planta este utila in febra, tuse, astm si dureri de gat.

- Sarcostemma brevistigma (Somlata) - mentine sanatatea sistemului respirator prin efectele sale energizante, antihistaminice, antispasmodice, expectorante, imunostimulente.

- Viola odorata (Toporasi) - planta este utilizata de multa vreme in raceli si gripe, deoarece ajuta la refacerea rapida a sistemului respirator, dezinfectandu-l. De asemenea, este utilizata si in cazul excesului de mucus, tuse, astm bronsic, dureri de cap.

- Mentha piperita (Menta) - extractul din menta ajuta la eliminarea excesului de mucus. Mentolul este un decongestionant puternic, ce regleaza, in acelasi timp, temperatura corpului, in caz de febra. In astm, timolul - unul dintre compusii mentei - actioneaza ca un antitusiv natural.

Sanatatea din copilarie este elementul-cheie al vietii de adult!

Pharm. eng. Liviu Horoba