Oase sanatoase la toate varstele

Generalitati

Pe langa rolul sau de a ne sustine greutatea corporala, de a ne asigura postura bipeda sau de a constitui suport pentru muschi, sistemul osos este un adevarat depozit de minerale al organismului, in timp ce maduva osoasa, ce reprezinta aproximativ 4% din greutatea corporala a unui adult, indeplineste roluri vitale in organism - productia de celule rosii, celule albe si trombocite din sange etc., asigurand oxigenarea celulara si a tesuturilor, echilibrul proceselor de coagulare ale sangelui, protectie impotriva infectiilor, bacteriilor sau fungilor etc.

Indiferent de varsta, oamenii isi pot imbunatati sanatatea oaselor

Sistemul osos se modifica pe parcursul vietii noastre, asa incat sa poata corespunde cerintelor fiecarei varste. Pentru dezvoltarea noastra armonioasa, pentru asigurarea unui metabolism optim, este necesar sa acordam atentie dezvoltarii normale a sistemului osos, reducand astfel riscurile aparitiei bolilor.

Patologia asociata sistemului osos este variata: de la deformari osoase (scolioza, ordoza etc.), fracturi, enotrse, luxatii, osteomalacie, osteopetroza, osteoporoza, la tumori benigne sau maligne.

Afectiunile osoase nu sunt o caracteristica a varstei inaintate, dar pot deveni, din pacate, neacordand atentie necesitatilor corpului.

Afectiuni osoase frecvente

Osteoporoza, una dintre cele mai comune afectiuni, care se manifesta prin scaderea densitatii osoase (determinata de un deficit de minerale) si deteriorarea structurii osului, poate fi prevenita, diagnosticata si tratata corespunzator.

Cu debut in copilarie, fiind de multe ori ereditara, osteomalacia cauzeaza slabiciunea oaselor, prin aportul insuficient de minerale sau disfunctia osteoblastelor, responsabile cu formarea matricei proteice osoase, ce confera rezistenta oaselor.

Fracturile pot fi cauzate de un traumatism sau pot fi rezultatul unei patologii precum osteoporoza, osteopenia, osteogeneza imperfecta etc. Datorita elasticitatii marite a oaselor in perioada copilarie, copiii nu sunt cei mai expusi fracturilor.

Se constata ca majoritatea facturilor apar la persoane cu varste cuprinde intre 20 si 40 de ani, oamenii fiind mai expusi traumatismelor. Varsta a treia este o alta perioada in care incidenta fracturilor este crescuta. Acest fapt este determinat de osteoporoza.

Pentru a ne asigura sanatatea oaselor si a articulatiilor este util aportul corect de minerale si vitamine (calciu, vitamina D, vitamina C), acizi grasi Omega-3, insotit de miscare regulata. Un stil de viata echilibrat presupune crearea conditiilor de homeostazie a organismlui, adaptate fiziologiei fiecarei varste.

Cum ne ajuta Osteopower, supliment alimentar 100% natural ayurvedic?

Suplimentul alimentar OSTEOPOWER contine plante ayurvedice care contribuie la formarea si mentinerea structurii oaselor, a sanatatii dintilor, parului, unghiilor si a pielii.

Aportul de minerale din plante si metabolismul eficient al acestora sustin procesul natural de vindecare a fracturilor, remodelarea calusului, flexibilitatea si densitatea osoasa.

Concomitent, fitonutrientii stimuleaza formarea normala a colagenului necesar in refacerea oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor, dupa traumatisme sau efort fizic prelungit.

La persoanele varstnice, OSTEOPOWER ajuta la mineralizarea oaselor.

Fitocomplexul din suplimentul natural OSTEOPOWER sustine activitatea normala a inimii, presiunea sanguina, procesul de coagulare, contractia musculara, functionarea normala a sistemului nervos si imunitar.

Coada calului are o compozitie bogata in minerale, precum: siliciu (ajuta si in absorbtia calciului si a fosforului), aluminiu, mangan, potasiu si calciu. Acestea au proprietatea de a restabili procesul de regenerare a oaselor, a cartilajelor si incetinesc procesul degenerativ al tesutului conjunctiv.

Din acest motiv, coada calului este utila in cazul deficitului de minerale, in recuperarea dupa fracturi si in osteoporoza.

Picnogenolii prezenti in samburii de struguri asigura nutritia tesuturilor prin imbunatatirea circulatiei si oxigenarea acestora. Borul, mineral ce se gaseste in struguri, mentine nivelul de estrogen in sange, prevenind astfel pierderile de calciu si deprecierea oaselor, mai ales la femeile aflate in premenopauza sau menopauza.

Bioflavonoizii deosebit de eficienti din extractul de samburi de struguri ajuta la refacerea colagenului (afectat de radicali liberi), asigurand elasticitatea arterelor, capilarelor, cartilagiilor articulare si tesuturilor.

Recunoscuta pentru continutul bogat in vitamine (A, C, E) si minerale (calciu, magneziu, seleniu), catina contribuie la vitaminizarea si mineralizarea organismului.

Acizi grasi polinesaturati ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva efectelor negative ale stresului oxidativ, iar provitamina D contribuie la metabolismul normal al calciului si fosforului, la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange.

Mai mult, faciliteaza realizarea legaturii colagen-elastina din tesuturi, incetinind procesul de imbatranire.

Urzica (Uritica diotica) este recunoscuta de secole ca excelenta sursa de clorofila, beta-caroten, minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, crom, potasiu siliciu, bor, seleniu si mangan), vitaminele B (riboflavina, tiamina, niacina), clorofila, vitamine A, D, E, si K, proteine.

Urzica mentine flexibilitatea si rezistenta oaselor, asigura suplete pielii, parului si rezistenta unghiilor. Fitochimicalele din urzica au proprietatea de a asigura sanatatea muschilor si a inimii si imbunatateste puterea de concentrare si memorare.

Extractele de urzica sustin aparatul urinar in caz de infectii sau litiaza urinara si ajuta la detoxifierea organismului prin excretia substantelor toxice. Continutul bogat in vitamina K ajuta la oprirea sangerarilor uterine si favorizeaza metabolismul calciului.

Suplimentele naturale alimentare marca Ayurmed, create de STAR INTERNATIONAL MED, prezenta pe piata din 1999, sunt avizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.